Persoonlijke coaching of counseling

Persoonlijke coaching of counseling voor wie op zoek is naar een klankbord, iemand die meedenkt, een spiegel voor houdt, iemand die weet te raken. Corael Opleidingen verzorgt coachtrajecten voor particulieren en bedrijven. We starten met een intakegesprek, onderzoeken samen wat er bij je speelt en wat het doel wordt van de coaching. In vijf tot tien sessies word je begeleid op weg naar je doel.

Persoonlijke coaching of counseling betekent investeren in jezelf om je relaties en je manier van leiding geven, coachen en samenwerken te verbeteren. In de coaching word je daarom uitgenodigd om op een andere manier naar jezelf en je situatie te kijken. Zicht krijgen op oude patronen en de keuze voor een meer werkzame strategie, vormt een belangrijk uitgangspunt.

We werken op verschillende niveaus; emotioneel, spiritueel, rationeel en lichaamsgericht. Wij maken daarbij gebruik van het Enneagram, de TA (Transactionele Analyse), NLP, Familieopstellingen en de boeddhistisch georiënteerde Ridhwanschool. Onze brede kennis en ervaring met deze verschillende stromingen betekent dat wij heel precies op jou kunnen intunen en begeleiden. Onze integratieve benadering geeft je vanuit het Enneagram inzicht in je onbewuste drijfveren en gehechtheid aan je ego. De concepten van de TA helpen je om helder te krijgen wat er gebeurt in je communicatie met anderen. De NLP biedt een scala aan oefeningen voor inzicht en verandering van overtuigingen (visualisaties, gestaltoefeningen) en Familieopstellingen geeft je een dieper zicht op de dynamiek in jouw systeem van herkomst. Vanuit al deze invalshoeken besteden we aandacht aan de manier waarop je uitdrukking geeft aan jezelf, communiceert en contact maakt. We stellen onszelf daarbij open en transparant op en nodigen jou uit om in het directe contact met ons jezelf te onderzoeken. De bewustwording van de effecten daarvan opent de weg naar verandering.

‘Elke actie is een kracht, en de reactie keert met dezelfde kracht naar ons terug…
wat we zaaien zullen we oogsten.’
Deepak Chopra, zeven spirituele wetten van succes


Interessant? Deel