Specialisten in persoonlijke en professionele ontwikkeling!
Internationaal erkende opleiders in TA, Enneagram en NLP

Wij wensen je fijne feestdagen

en een

gezond en inspirerend 2020

 

Geslaagd: Piet van Haaster voor zijn TSTA examen!

Piet heeft in november in Duitsland zijn TSTA examen gehaald! Dit is het laatste examen voor opleiders en supervisoren in Transactionele Analyse. Een megaprestatie en enorm resultaat waar jarenlange voorbereiding aan vooraf is gegaan. Gefeliciteerd Piet!

Enneagramavonden

In januari starten weer de enneagramavonden. In vier avonden worden alle negen enneagramtypen behandeld. Drie of vier mensen die zich herkennen in hetzelfde enneagramtype worden in een panel geïnterviewd over hun drijfveren.
De eerste drie avonden komen twee en de laatste avond drie enneagrampanels aan het woord.
Data: start op 27 januari 2020 Meer lezen ….

Een stevige basis in Transactionele Analyse leren in 8 dagen

Wat gebeurt er met jou in contact met anderen? Transactionele Analyse is een theorie over de communicatie, over de persoonlijkheid en hoe deze is ontstaan. In 8 dagen verspreid over een 4 maanden leer je in de practitioneropleiding de basisconcepten van Transactionele Analyse.
Data: De volgende opleidingsgroep start op 9 maart 2020. Meer lezen…

Leiderschap, organisatiedynamiek en TA

In deze training onderzoek je hoe leiderschap de groepsdynamica binnen een organisatie beïnvloedt. We maken gebruik van de Transactionele Analyse (TA), een effectieve methode om menselijke interacties te ontrafelen. Je leert veelvoorkomende groepsdynamische patronen herkennen. Vervolgens ga je praktisch aan de slag met oefeningen en komen situaties uit de eigen beroepspraktijk aan bod. Je leert doelgerichte interventies voor je organisatie of team toepassen; bijvoorbeeld hoe je mensen kunt begeleiden in het beter omgaan met confronterende of nieuwe ervaringen in hun werk. Als er meer verbinding en cohesie ontstaat tussen teamleden onderling, komt dit de organisatiedoelen ten goede. TA is een krachtige methode om de autonomie en zingeving van mensen te bevorderen en je ontdekt welke rol systemisch leiderschap daarin kan spelen. Deze training is bedoeld als eerste kennismaking met de TA-kijk op organisaties en leiderschap.
Data: Deze training wordt gegeven op 16 en 17 april 2020. Meer lezen…

Enneagramsite vernieuwd

De afgelopen jaren hebben bijna 10.000 mensen de enneagramtest gedaan op enneagramsite.nl. Een mooie reden om hem een keer te vernieuwen en te actualiseren. De website is nu online. Kijk op www.enneagramsite.nl

Nieuw op de site is de verschillentest. Mensen twijfelen soms: ‘ik herken me in 2 typen, welke past nu het meest bij me?’

De site biedt de mogelijkheid om voor €50,- per jaar een abonnement te nemen op de verschillentest. Met dit abonnement kan je zelf en anderen onbeperkt uitnodigen om de verschillentest te maken. Een extra hulpmiddel om mensen te ondersteunen in hun zoektocht. Deze verschillentest is ook uitgebreid beschreven in ons nieuwe Handboek Enneagramtype-interview.

Meer info: kijk op bijgaande video of op de website www.enneagramsite.nl

Handboek Enneagramtypeinterview, een praktische handleiding

Iemands type bepalen vraagt kennis en ervaring in het enneagram. Dit boek is een uitstekend hulpmiddel daarbij. Niet alleen worden concrete vragen beschreven om het type te bepalen, ook wordt hierbij uitleg gegeven waaróm deze vragen gesteld worden. Dit geeft het boek een verrassende diepgang.
Ook worden de overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende typen helder beschreven waardoor het eenvoudiger wordt om iemands type te bepalen.
Voor iedereen die mensen wil begeleiden in hun onderzoek naar hun enneagramtype en voor diegenen die zelf een beter zicht willen krijgen op zijn/haar eigen enneagramtype.

Het Handboek Enneagramtype-interview is voor €34,90 te koop bij Corael en in de boekhandel.

 

AGENDA NAJAAR 2019

Klik op de naam voor meer info.

Januari

Ma 27 jan Enneagram panelavond (type 2 en 4)

Februari

Do 6 febr Transactionele Analyse 101
Ma 10 febr Enneagram panelavond (type 1 en 7)
Wo 12 febr Introductie Enneagram
Do 20 febr Familieopstellingen (middag)

Maart

Ma 9 mrt Enneagram panelavond (type 5 en 8)
Ma 9 mrt Practitioner opleiding Transactionele Analyse
Do 12 mrt Kennismaking Corael Opleidingen
Ma 23 mrt Enneagram panelavond (type 3, 6 en 9)
Wo 25 mrt Transactionele Analyse 101

April

Do 16 Apr Leiderschap en groepsdynamica

Mei

Wo 13 mei Kennismaking Corael Opleidingen
Ma 18 mei Familieopstellingen (middag)

Juni

Ma 8 jun Transactionele Analyse 101
Wo 10 jun De kracht van NLP

Meer Agenda

 

Hartelijke groeten,
Piet van Haaster en Elly Voorend

Meer informatie kun je ook vinden op:
www.corael.nl

Corael Opleidingen

Blauwkapelseweg 52
3731 ED De Bilt

T: 030-2200355
E: info@corael.nl
W: www.corael.nl
w: www.enneagramsite.nl
w: www.tasite.nl

Onze trainingen en opleidingen zijn erkend door de European Association for Transactional Analyses (EATA), de International Association for Transactional Analyses (ITAA) en de Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP).

Corael Opleidingen voldoet aan de kwaliteitscode van het centraal register kort beroepsonderwijs. De code betreft zorgvuldigheid, rechtszekerheid, kenbaarheid, redelijkheid en betrouwbaarheid. Daarnaast zijn wij Registertherapeut BNG® en houden ons aan het tuchtrecht voor beroepsbeoefenaren in de natuurlijke gezondheidszorg. Wij werken conform de ethische codes van de NVTA, EATA, ITAA en de NVNLP.

Mail dit door naar anderen

Ken je mensen die hier belangstelling voor hebben? Stuur deze mail dan gerust aan hen door.

Sociale media

Volg ons op Twitter: @CoraelDeBilt

Like ons op Facebook: Corael Opleidingen

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je in het verleden hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in de activiteiten van Corael Opleidingen. Wij gaan ervan uit dat je daarmee akkoord bent. Mocht je het niet op prijs stellen om onze nieuwsbrief via email of de trainingsgids via post van ons te ontvangen, laat het ons dan weten. Wil je in je bericht dan een van de volgende drie opties aangeven:

  1. ik wil dat mijn gegevens uit het adresbestand van Corael worden verwijderen. In dat geval krijg je geen mail of trainingsgids meer per post van ons toegestuurd.
  2. Ik wil geen mails, maar wel de trainingsgids op papier ontvangen.
  3. Ik wil geen post meer op papier, maar wel het emailnieuws blijven ontvangen.  Dan verwerken we dit in ons emailadresbestand.

Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring.