Specialisten in persoonlijke en professionele ontwikkeling!
Internationaal erkende opleiders in TA, Enneagram en NLP

Alle opleidingen starten weer!

In november start de opleiding Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie. Mocht je belangstelling hebben, we hebben nog plek voor je in deze groep. Maak gerust (vrijblijvend) een afspraak met een van de trainers om te onderzoeken of het wat voor je is. Als je wil weten hoe iemand de opleiding ervaren heeft kunnen we je ook met iemand in contact brengen.

Hoe voorkom je ruzie?

Wat maakt dat we soms met een ander in een patroon terechtkomen wat irritatie of wrevel oproept? De dramadriehoek geeft antwoord.

Een voorbeeld: Peter en Annie zijn twee collega’s die op kantoor bij elkaar op de kamer zitten. Annie werkt achter de computer en merkt dat de computer vastloopt. Annie: ‘hé verdorie, ik zit vast!’. Zonder verdere informatie af te wachten springt Peter op, schuift Annie opzij en lost haar probleem op. Annie is blij en Peter trots dat hij haar kan helpen. Even later is de computer van Annie weer vastgelopen. Peter springt weer op en hetzelfde herhaalt zich. Dan als Annie’s computer voor de 3e keer vastloopt, reageert Peter geërgerd: ‘Waarom los je je eigen problemen niet op!’ Waarop Annie ook geërgerd reageert: ‘ja, maar jij vertelt me niet hoe ik dat kan doen!’

Peter en Annie zijn in een psychologisch Spel terecht gekomen. Annie neemt geen verantwoordelijkheid om haar eigen probleem op te lossen en zegt alleen. ’ik zit vast!’ Peter vraagt haar niet of ze hulp nodig heeft, maar lost het probleem onmiddellijk op. Gezien vanuit de dramadriehoek stelt Annie zich op als Slachtoffer en Peter als haar Redder. Dat gaat een paar keer heen en weer. Waarna Peter zich begint te ergeren dat Annie niet haar eigen problemen kan oplossen. Hij wordt Aanklager en verwijt haar (‘waarom los je je eigen probleem niet op!’). Annie accepteert dat niet en wordt ook Aanklager naar Peter (‘Jij legt niet uit hoe!’). Zo ontstaat ruzie…

Dit onderwerp uit de Transactionele Analyse geeft inzicht in communicatiepatronen en hoe je daar op een gelijkwaardige manier beter mee om kan gaan. We behandelen dit in onderstaande opleiding.

Opleiding Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie

Leven en werken vanuit autonomie met de Enneagram-, TA- en NLP-practitioneropleiding
Deze erkende tweejarige opleiding leid je op tot practitioner in drie bekende en doeltreffende psychologische stromingen: Enneagram, TA en NLP.
In deze opleiding leer je je eigen autonomie te ontwikkelen. Je leert:

  • jezelf en anderen écht begrijpen;
  • je drijfveren en overtuigingen kennen en belemmerende overtuigingen veranderen;
  • onderstromen in de communicatie herkennen en hanteren;
  • over de psychologie van mensen waardoor je preciezer kan intunen op ieder mens afzonderlijk en begrijpen waarom ieder doet wat hij doet;
  • wat er gebeurt in de communicatie tussen jou en de ander, wat je tegenhoudt om iemand aan te spreken of feedback te geven of waardoor iets wat jij initieert weerstand oproept;
  • handige tools om mensen professioneel te begeleiden of effectiever aan te sturen.

Kortom, een praktische, zeer complete opleiding waarmee het samenwerken- en leven begrijpelijker en eenvoudiger wordt. Je maakt een flinke sprong in je persoonlijke én professionele ontwikkeling.

De opleiding start op:
19 november 2019 op doordeweekse dagen. Meer lezen ….

Enneagramsite vernieuwd

De afgelopen jaren hebben bijna 10.000 mensen de enneagramtest gedaan op enneagramsite.nl. Een mooie reden om hem een keer te vernieuwen en te actualiseren. De website is nu online. Kijk op www.enneagramsite.nl

Nieuw op de site is de verschillentest. Mensen twijfelen soms: ‘ik herken me in 2 typen, welke past nu het meest bij me?’

De site biedt de mogelijkheid om voor €50,- per jaar een abonnement te nemen op de verschillentest. Met dit abonnement kan je zelf en anderen onbeperkt uitnodigen om de verschillentest te maken. Een extra hulpmiddel om mensen te ondersteunen in hun zoektocht. Deze verschillentest is ook uitgebreid beschreven in ons nieuwe Handboek Enneagramtype-interview.

Meer info: kijk op bijgaande video of op de website www.enneagramsite.nl

Boekpresentatie Handboek Enneagramtypeinterview was een groot succes!


Met veel TROTS presenteerden Elly en Piet hun nieuwe boek op 19 september tijdens het Corael Café voor circa 80 belangstellenden.

Het Handboek Enneagramtype-interview is voor €34,90 te koop bij Corael en in de boekhandel.

Onze nieuwe trainingsgids 2019/2020

Onze nieuwe trainingsgids 2019/2020 is uit. De gids staat vol met opleidingen, trainingen, mogelijkheden voor e-learning en informatie over ons aanbod. Je kunt onze trainingsgids 2019/2020 hier downloaden.
Wil je hem op papier ontvangen stuur dan een e-mail naar info@corael.nl

Heb je vragen over onze trainingen of opleidingen, neem dan gerust contact op met Lisanne van ons secretariaat: 030-2200355 of info@corael.nl

 

AGENDA NAJAAR 2019

Klik op de naam voor meer info.

Oktober

Vr 18 okt Masteropleiding Counseling en Coaching | Enneagram en TA
Di 22 okt Masteropleiding Transactionele Analyse

November

Di 19 nov Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie

Ma 25 nov De kracht van NLP

December

Ma 2 dec Transactionele Analyse 101

Meer Agenda

 

Hartelijke groeten,
Piet van Haaster en Elly Voorend

Meer informatie kun je ook vinden op:
www.corael.nl

Corael Opleidingen

Blauwkapelseweg 52
3731 ED De Bilt

T: 030-2200355
E: info@corael.nl
W: www.corael.nl
w: www.enneagramsite.nl
w: www.tasite.nl

Onze trainingen en opleidingen zijn erkend door de European Association for Transactional Analyses (EATA), de International Association for Transactional Analyses (ITAA) en de Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP).

Corael Opleidingen voldoet aan de kwaliteitscode van het centraal register kort beroepsonderwijs. De code betreft zorgvuldigheid, rechtszekerheid, kenbaarheid, redelijkheid en betrouwbaarheid. Daarnaast zijn wij Registertherapeut BNG® en houden ons aan het tuchtrecht voor beroepsbeoefenaren in de natuurlijke gezondheidszorg. Wij werken conform de ethische codes van de NVTA, EATA, ITAA en de NVNLP.

Mail dit door naar anderen

Ken je mensen die hier belangstelling voor hebben? Stuur deze mail dan gerust aan hen door.

Sociale media

Volg ons op Twitter: @CoraelDeBilt

Like ons op Facebook: Corael Opleidingen

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je in het verleden hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in de activiteiten van Corael Opleidingen. Wij gaan ervan uit dat je daarmee akkoord bent. Mocht je het niet op prijs stellen om onze nieuwsbrief via email of de trainingsgids via post van ons te ontvangen, laat het ons dan weten. Wil je in je bericht dan een van de volgende drie opties aangeven:

  1. ik wil dat mijn gegevens uit het adresbestand van Corael worden verwijderen. In dat geval krijg je geen mail of trainingsgids meer per post van ons toegestuurd.
  2. Ik wil geen mails, maar wel de trainingsgids op papier ontvangen.
  3. Ik wil geen post meer op papier, maar wel het emailnieuws blijven ontvangen.  Dan verwerken we dit in ons emailadresbestand.

Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring.