Enneagram literatuur

Kleine ego’s, grote zielen. Negen ego’s blootgelegd met het enneagram
ISBN 978 90 81635820
Elly Voorend & Piet van Haaster (2011)

Een standaard werk, zeer compleet, praktisch en geschreven voor een brede doelgroep. Het boek beschrijft voor elke enneagramtype de verschillen tussen introverte en extraverte typen, waardoor variaties binnen elk enneagramtype duidelijk worden en het makkelijker wordt om jezelf te herkennen in een enneagramtype. Het boek bevat een quick-scan, beschrijft de kindertijd, mogelijke ontwikkeling van psychopathologie, de enneagramtypen op het werk, het ontwikkelingspad en de kenmerkende verschillen tussen alle typen.

 

Handboek enneagramtype-interview
ISBN 978 90 81635806
Elly Voorend & Piet van Haaster (2019)

Dit boek geeft een volledige handleiding voor het afnemen van het enneagramtype-interview. Dat is een betrouwbare manier om te bepalen welk enneagramtype iemand heeft. Je kan dit boek gebruiken bij het afnemen van een enneagramtype-interview bij iemand anders, maar ook om je eigen type te bepalen. De beschreven interview-vragen zijn allemaal voorzien van een uitgebreide uitleg. Aan de hand van heldere vragenlijsten per enneagramtype beschrijft het boek op een overzichtelijke manier ook de kernthema’s van de verschillende enneagramtypen.

 

De spirituele dimensie van het enneagram
ISBN 90 6963 515 1
Sandra Maitri (2000)

Een bijzonder boek! Niet eerder is de spirituele ontwikkeling van elk enneagramtype zo helder beschreven. Sandra Maitri geeft ons een prachtig inzicht in hoe we ons enneagramtype kunnen begrijpen en zien als een pad van innerlijke ontwikkeling, op weg naar ‘essentie’.

 

Handboek enneagram
ISBN 90 215 8697 5
Helen Palmer (1997)

Een gedegen boek. Helen Palmer omschrijft trefzeker de ‘eigen-aardigheden’ van elk type. Zij geeft als geen ander zo nauwkeurig de innerlijke beleving, interacties en wijze van uitdrukking van elk type weer.