Nieuwsbrief April 2020

Specialisten in persoonlijke en professionele ontwikkeling!
Internationaal erkende opleiders in TA, Enneagram en NLP

Ontmoeting met je Script

Ontmoeten doen we niet zoveel meer in deze coronaperiode waarin we noodgedwongen tot (bijna) stilstand komen. Het ont-moeten en onthaasten brengt ons op verschillende manieren dichter bij onszelf, positief en negatief.
Sommigen ervaren dit als een periode van rust en inkeer. Voor anderen is dit een periode van extra stress met zorg voor kinderen, gezondheid, naasten, eenzaamheid of verlies van inkomen. Dit confronteert en werpt ons terug in ons script. Stress versterkt onze scriptpatronen.
Deze week bespraken we in een (online) training met elkaar wat deze periode zo voor ieder betekent en hoe je je script tegenkomt. De een komt in het dilemma: ben ik gehoorzaam aan de (Ouder)-boodschappen van de regering of volg ik ook mijn eigen pad en ga ik bij mijn moeder op bezoek? Adaptatie versus autonomie? De volgende gaat hard werken om zijn angst niet te voelen. De ander wil de leegte van zijn partner opvullen ontstaan door haar weggevallen werk (Redden).
Hoe voorkom je een psychologisch Spel? Hoe blijf je vriendelijk naar elkaar of op z’n minst, hoe zit je elkaar niet in de weg?

Inzicht in onze patronen en hoe we op elkaar inhaken helpt. Transactionele Analyse biedt dit en geeft tools voor verandering. Het Enneagram legt onze drijfveren bloot die daaraan ten grondslag liggen.

Goeie ervaringen met training, coaching of supervisie via Skype of Zoom

Toen we de coronacrisis in gingen zijn we gaan nadenken… Oeps, hoe moeten we hiermee omgaan? Ons werk via Zoom of Skype kan dat wel? We hebben onze opleidingsprogramma’s nog eens goed bekeken en besloten dat een deel van ons werk heel goed via het online platform kan worden geven. En de reacties van de deelnemers zijn erg positief! Ook met coaching en supervisie hebben we inmiddels goede ervaringen.

Online leren bij Corael

Mocht je in deze tijd de deur niet uit kunnen of willen en toch wat wil bijspijkeren. Wij hebben twee professionele e-learnings die we hebben gemaakt in samenwerking met Teachers in Media. Kijk voor meer info op onze website.   https://corael.nl/elearning/ Of ga direct naar de e-learning winkel

Nieuwe website

Na een lange periode van voorbereiding is het zo ver! We hebben een spiksplinternieuwe website. Deze website is goed te bekijken op zowel mobiel, tablet als computer. Met veel leuke foto’s. Kijk maar eens op: www.corael.nl
Op de website vind je ook een winkel waar je onze boeken kunt bestellen. Nieuw is dat wij onze boeken en kaarten nu  zonder verzendkosten sturen. Hier een kijkje in onze winkel.

Onze nieuwe trainingsgids 2020/2021

Hij is uit! Onze nieuwe trainingsgids 2020/2021. De gids staat vol met opleidingen, trainingen, mogelijkheden voor e-learning en informatie over ons aanbod. Je kunt onze trainingsgids 2020/2021 hier downloaden.
Wil je hem op papier ontvangen stuur dan een e-mail naar info@corael.nl

Heb je vragen over ons aanbod, neem dan gerust contact op met Lisanne van ons secretariaat: 030-2200355 of info@corael.nl

Kennismaken met de trainers en opleidingen van Corael?

Wil je weer weten over ons aanbod of gewoon kennismaken. Dat kan! Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend informatiegesprek met een van de trainers van Corael. Dit gesprek kan fysiek plaats vinden (met voldoende afstand) of via Zoom of Skype.

Mail ons op info@corael.nl of bel in de ochtenden: 030-2200355

AGENDA 2020

Klik op de naam voor meer info (Ctrl+klikken)

Mei
Wo 13 mei Kennismaking Corael Opleidingen
Ma 18 mei Familieopstellingen (middag)
Juni
Ma 8 jun Transactionele Analyse 101
Wo 10 jun De kracht van NLP
Juli
Do 2 juli Transactionele Analyse 101
September
Wo 9 sept Enneagram panelavond (type 3, 6 en 9)
Di 22 sept Transactionele Analyse 101
Vr 25 sept Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie
Ma 28 sept Familieopstellingen (middag)
Di 29 sept Kopstudie geCertificeerd Transactioneel Analist (CTA)
Wo 30 sept Practitioner opleiding Transactionele Analyse
Oktober
Vr 2 okt Masteropleiding Counseling en Coaching | Enneagram en TA
Di 6 okt Werken met familieopstellingen in individuele begeleiding
Wo 7 okt Corael Café
Do 15 okt De kracht van NLP
Di 27 okt Masteropleiding Transactionele Analyse
November
Do 5 nov Leiderschap en groepsdynamica
Di 10 nov Transactionele Analyse 101
Di 24 nov Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie
Ma 30 nov Introductie Enneagram
Meer agenda

Blauwkapelseweg 52
3731 ED De Bilt
T: 030-2200355
E: info@corael.nl
W: www.corael.nl
w: www.enneagramsite.nl

Over Corael
Onze trainingen en opleidingen zijn erkend door de European Association for Transactional Analyses (EATA), de International Association for Transactional Analyses (ITAA) en de Nederlandse Vereniging van NLP (NVNLP).

Corael Opleidingen voldoet aan de kwaliteitscode van het centraal register kort beroepsonderwijs. De code betreft zorgvuldigheid, rechtszekerheid, kenbaarheid, redelijkheid en betrouwbaarheid. Daarnaast zijn wij Registertherapeut BNG® en houden ons aan het tuchtrecht voor beroepsbeoefenaren in de natuurlijke gezondheidszorg. Wij werken conform de ethische codes van de NVTA, EATA, ITAA en de NVNLP.

Sociale media
Volg ons op Twitter: @CoraelDeBilt
Like ons op Facebook:  Corael Opleidingen

Aan/afmelden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je in het verleden hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in de activiteiten van Corael Opleidingen. Wij gaan ervan uit dat je daarmee akkoord bent. Mocht je het niet op prijs stellen om onze nieuwsbrief via email of de trainingsgids via post van ons te ontvangen, laat het ons dan weten. Wil je in je bericht dan een van de volgende drie opties aangeven:

  1. ik wil dat mijn gegevens uit het adresbestand van Corael worden verwijderen. In dat geval krijg je geen mail of trainingsgids meer per post van ons toegestuurd.
  2. Ik wil geen mails, maar wel de trainingsgids op papier ontvangen.
  3. Ik wil geen post meer op papier, maar wel het emailnieuws blijven ontvangen.

Dan verwerken we dit in ons emailadresbestand.