Veilig samen leren bij Corael Opleidingen

15 oktober 2020

We geven fysieke trainingen bij Corael. Dit protocol beschrijft de maatregelen die we nemen en de afspraken die we met je willen maken om veilig met elkaar te kunnen werken.

Vragen vooraf

Vooraf vragen we je het volgende:

 1. Had je in de afgelopen 24 uur een of meerdere van de volgende klachten: hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies.
 2. Heb je het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
 3. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heb je de afgelopen 10 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in quarantaine omdat je:
  • direct contact had met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld,
  • terug bent gekomen uit een COVID-19 risicogebied.

Indien je een van deze vragen een ‘Ja’ beantwoordt dan overleggen we graag samen met jou wat de beste optie is.
Indien je alle vragen met ‘Nee’ beantwoordt ben je uiteraard van harte welkom!

Afspraken

We vragen iedereen zich aan de basisregels te houden zoals opgesteld door het RIVM. Dat betekent dat je we vragen:

 • bij binnenkomst je handen te desinfecteren met handgel (op balie);
 • elkaar geen hand of hug te geven. Alternatieven zijn de namasté, elkaar aankijken, een elleboog of een andere manier die jij prettig vindt;
 • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
 • houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen (je bent zelf verantwoordelijk voor het bewaren hiervan);
 • we zetten geen water klaar in de zaal. We vragen je zelf te zorgen voor een fles water als je water wilt drinken tijdens de les;
 • tijdens de oefeningen zijn er diverse plekken waar je kan zitten, houd hierbij ook rekening met voldoende afstand onderling;
 • draag in de pauzes als je rondloopt je mondmasker. Als je zit kan je bij voldoende sociale afstand je mondmasker af doen om te eten of te drinken.

Ziek of in quarantaine

Ben je ziek of moet je in quarantaine dan bieden we de volgende mogelijkheden.
Voor korte twee of driedaagse trainingen kan je dan de aanmelding verplaatsen naar de volgende keer dat we deze training aanbieden. Mocht je dan niet kunnen dan kan je de training alsnog zonder kosten annuleren in verband met overmacht door corona.
Volg je een (jaar)opleiding, dan kan je de les volgen via een zoom verbinding.

De lunch

Als lunch verstrekken wij een lunchpakket. Hiervoor hebben we een lunchkeuzeformulier. We vragen je bij binnenkomst deze in te vullen zodat je lunchpakket voor je klaargezet kan worden.
We vragen je ook tijdens de lunch te letten op de sociale afstand. Je kunt je lunch in verschillende zalen nuttigen of buiten tijdens een wandeling.

Hygiëne maatregelen

We maken diversen keren per dag de deurkrukken en toiletten schoon. In de verschillende ruimtes zijn er mogelijkheden om je handen te desinfecteren (doekjes of handgel).

De armleuningen van de stoelen worden regelmatig gereinigd. Je kan dit zelf ook tijdens de dag doen met desinfecterende doekjes.
We laten ons luchtafzuigsysteem continue lucht afzuigen voor ventilatie. Ook zetten we regelmatig de ramen en deuren open om goed te ventileren. Afhankelijk van de buitentemperatuur kan het hierdoor fris aanvoelen. Neem eventueel een extra trui of vest mee.

Tot slot

Als je vragen hebt, laat het ons gerust weten.

We gaan er van uit dat we met elkaar ervoor kunnen zorgen dat we op een veilige manier bij elkaar kunnen komen en met elkaar kunnen werken.

We kijken er naar uit je te verwelkomen.

Het Corael Team
Piet, Elly, Steven, Karen, Lisanne en Anoeska