Opleiding Kopstudie gecertificeerd Transactioneel Analist (CTA)

Kopstudie gecertificeerd Transactioneel Analist (CTA)

Een gedegen voorbereiding op het internationale CTA examen

Denk je er wel eens aan om het internationale CTA-examen te gaan doen? Of wil je uitzoeken of dit examen voor jou te doen is? De kopstudie CTA biedt je een gedegen voorbereiding op dit internationale TA examen. Met uitleg en oefening in de aanpak van je schriftelijke en mondelinge examen is het uiteindelijk doen van het examen nog maar een kleine stap…

Doel

De 10 daagse kopstudie CTA biedt je een gedegen voorbereiding op het internationale CTA-examen. Je krijgt zicht op het schriftelijk en mondeling examen, de criteria en de weg hier naar toe. En er is ruim aandacht voor het bijspijkeren van onderwerpen die tot nu toe voor jou nog onderbelicht zijn gebleven in je TA opleiding.

Inhoud

De onderwerpen die worden behandeld zijn:
– Het schriftelijk examen: hoe bereid je je voor op het schriftelijk examen? Hoe is de opbouw? Hoe kies je een casus? Hoe start je? Wat zijn de beoordelingscriteria?
– Het mondeling examen: hoe is het opgebouwd? Hoe kies je de tapes? Criteria voor frontsheets. Wat zijn de beoordelingscriteria?
– Relevante literatuur
– Leerstijlen
– Persoonlijk werk
– De internationale TA organisaties en het EATA handboek
– Ethiek: ethische code. Toepassing van de ethische code in jouw praktijk. Werken met ethische dilemma’s
– Simulatie van een mondeling examen (MOCK examen)
– En er is veel ruimte om jouw persoonlijke vragen en vragen over TA concepten te behandelen.

Werkwijze

Wij stimuleren de inbreng van je eigen (supervisie) vragen en de praktische toepasbaarheid. Ook is er ruimte voor jouw persoonlijke vragen.
Waar mogelijk werken we met ervaringsgerichte oefeningen die afgewisseld worden met korte stukjes theorie.

Tijdsinvestering

De opleiding bestaat uit 10 lesdagen. De totale studiebelasting voor de voorbereiding en het volgen van de lessen bedraagt 110 uur.

Certificering

Je bereid je in deze opleiding voor op het internationaal erkend CTA-examen. Dit examen wordt georganiseerd door de European Association of Transactional Analysis (EATA) en de International Association of Transactional Analyses (ITAA). Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd op verschillende plekken in Europa en de rest van de wereld.

Toelatingscriteria en intake

De opleiding is toegankelijk voor iedereen die zich heeft voorgenomen om het internationale CTA examen te gaan doen en zich daarop wil voorbereiden, maar ook voor wie wil uitzoeken of het examen bij je past.

De opleiding is een vervolg op de onderstaande opleidingen van Corael Opleidingen:
– Basisopleiding Persoonlijke Ontwikkeling en Professionele Communicatie of de Practitioneropleiding Transactionele Analyse
en de masteropleidingen:
– Transactionele Analyse en
– Counseling en Coaching.

De opleiding is ook toegankelijk voor mensen die een of meerdere TA opleidingen elders hebben gevolgd.
Voorafgaand aan de opleiding heb je een (telefonisch) intakegesprek met een van de opleiders. Daarin bespreken we je ervaringen en verwachtingen.

Trainers

Elke TA trainer opleider heeft zijn eigen stijl van les geven. Om een variatie van werkstijlen te leren kennen wordt deze opleiding gegeven door vier verschillende erkende TA opleiders: Piet van Haaster MSc PTSTA, Jacqueline van Gent PTSTA, Marij Peeters PTSTA en Elly Voorend PTSTA.

Accreditatie

De opleiding is geaccrediteerd:
– met 65 lesuren van een door EATA/ITAA gecertificeerde TA trainer (PTSTA).

Kosten

De investering voor deze opleiding is inclusief koffie/thee, lunches en documentatie. Bij inschrijving vóór 15 augustus 2018 krijg je 5% vroegboekkorting.

Start Data / Bijzonderheden Trainers Prijs InschrijvenInteressant? Deel