Elly Voorend, PTSTA

Elly Voorend (1959) is directeur en mede-oprichter van Corael Opleidingen. Ze is al meer dan 30 jaar trainer, therapeut en begeleider van persoonlijke leerprocessen en groepsontwikkeling. Binnen Corael geeft zij diverse trainingen, opleidingen, individuele therapie en echtpaarbegeleiding.

Elly is psychotherapeutisch opgeleid, internationaal gecertificeerd Enneagramtrainer (C.E.T.), internationaal gecertificeerd opleider in de Transactionele Analyse (PTSTA) – erkend door de internationale Transactionele Analyse organisatie ITAA en EATA -, gecertificeerd NLP master practitioner en master in trauma/autonomieopstellingen. Zij is medeauteur van het Enneagramboek `Kleine ego`s, grote zielen – Negen ego`s blootgelegd met het Enneagram`.

‘Het fascineert en ontroert me steeds weer om te zien hoe mensen kunnen veranderen als ze bij hun kern komen.’

In het Enneagram is zij opgeleid door Helen Palmer & David Daniëls aan de Trifold School for Enneagram studies (Californië) en Don Riso & Russ Hudson (The Enneagram Institute, New York). Zij zijn twee van de meest toonaangevende docenten en ontwikkelaars van het Enneagram in de wereld. Vanuit de spirituele benadering volgt Elly vanaf 2003 de Ridhwanschool (Almaas) in Engeland bij Sandra Maitri, een internationaal spiritueel leider en onder andere auteur van het boek `Spirituele Dimensies van het Enneagram`.

In Transactionele Analyse is Elly onder meer opgeleid door het Algemeen Nederlands Instituut voor Transactionele Analyse, Marijke Arendsen Hein, Piet Weisfelt en Richard Erskine (Institute for Integrative Psychotherapy, Vancouver).

In familieopstellingen (systemisch werk) volgde zij opleidingen en supervisies bij Bert Hellinger, Wibe Veenbaas en Jan Jacob Stam en in traumaopstellingen bij Franz Ruppert en Margriet Wentink. Ook volgde zij diverse seminars en trainingen onder andere bij Hunter Beaumont, Jacob Schneider, Albrecht Mahr, Heidi Baitinger, Johannes B. Schmidt en Andrea Wandel, Guni Baxa en Daan van Kampenhout.
Daarnaast is zij geschoold in zijnsgeoriënteerde psychotherapie (vanaf 2003 volgt zij de Ridhwanschool (Almaas) in Engeland bij Sandra Maitri), lichaamsgericht werk, relatie- en gezinstherapie, traumawerk (somatic experience en traumaopstellingen), tantra en is zij gecertificeerd mediator. In relatietherapie heeft zij zich geschoold in de ‘EFT methode van Sue Johnson (‘Houd me vast’) en is zij gecertificeerd EFT-basistherapeut.

Piet van Haaster, MSc TSTA

Piet van Haaster (1959) is directeur en mede-oprichter van Corael Opleidingen. Hij was jarenlang consultant en interimmanager in diverse organisaties en deed daarbij veel ervaring op met veranderingsprocessen in bedrijven. In 2004 richtte hij samen met Elly Voorend Corael Opleidingen op, waar hij naast directeur ook trainer en coach is.

Piet is internationaal gecertificeerd opleider in Transactionele Analyse (TSTA) en internationaal gecertificeerd master NLP trainer. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het Enneagram en Familie- en Organisatieopstellingen. Piet is mede-auteur van het Enneagramboek `Kleine ego `s, grote zielen – Negen ego`s blootgelegd met het Enneagram`.

‘Ik geniet als mensen hun eigen patronen doorkrijgen en ontdekken hoe ze op een andere manier veel effectiever kunnen reageren.’

Piet is internationaal gecertificeerd opleider in Transactionele Analyse (TSTA), erkend door de internationale Transactionele Analyse organisaties ITAA en EATA. In de Transactionele Analyse is hij onder andere opgeleid bij Phoenix Opleidingen, Piet Weisfelt en Richard Erskine (Institute for Integrative Psychotherapy, Vancouver), Ken Mellor (Australië) en Marijke Arendsen-Hein.

Piet is opgeleid door David Daniëls van de Trifold School for Enneagram studies (Californië) en Don Riso & Russ Hudson (The Enneagram Institute, New York). Twee van de meest toonaangevende docenten en ontwikkelaars van het Enneagram in de wereld.

Hij is internationaal gecertificeerd als NLP trainer door de NLP University van Robert Dilts en Judtith Delozier (Californië). Hij is NLP master practitioner (Jaap Hollander en Lucas Derks) en heeft de NLP Health Certification Training gevolgd bij Robert Dilts (NLP en gezondheid).

Vanuit de spirituele benadering volgt vanaf 2003 de Ridhwanschool (Almaas) in Engeland bij Sandra Maitri, een internationaal spiritueel leider en onder andere auteur van het boek `Spirituele Dimensies van het Enneagram`.
Opleidingen in Familieopstellingen heeft hij gevolgd bij Galenkamp & Schut, Organisatieopstellingen bij Jan Jacob Stam en traumaopstellingen bij Franz Ruppert en Margriet Wentink. Hij heeft diverse seminars gevolgd bij onder andere Bert Hellinger en Franz Ruppert.
Daarnaast is hij geschoold in zijnsgeoriënteerde psychotherapie, lichaamsgericht werk, tantra, organisatiepathologie en groepsdynamica en heeft hij opleidingen gevolgd in coaching.

Steven Cornelissen

steven-cornelissen-coraelSteven (1964) werkt als trainer bij Corael Opleidingen ondermeer in de tweejarige opleiding Persoonlijke Ontwikkeling en Professionele Communicatie en de aandachttraining mindfulness. Tevens verzorgt hij blended learning van de TA e-learning Effectief communiceren met Transactionele Analyse.

Vanaf 2003 werkt hij als Senior Loopbaanadviseur, Enneagramcoach en Arbeidsmediator in zijn eigen praktijk en is daarnaast werkzaam voor verschillende organisaties en instanties zoals de Gemeente Ede waar hij zowel individuele (loopbaan)coaching als teamcoaching en intervisie verzorgt. Omgaan met transities in werk en persoonlijk leven, werken vanuit autonomie en bezieling om daarmee werkelijk betekenis te geven aan je persoonlijk leven, zijn thema’s waar hij veel mee werkt. Tevens is hij Mindfulnesstrainer voor organisaties en verzorgt hij vanuit Corael Opleidingen trainingen die gericht zijn op het omgaan met stress en veranderingen.
Hij laat zich in zijn werk inspireren door het werk van Thich Nhat Hanh en Jon Kabat-Zinn.

Steven is opgeleid binnen Corael Opleidingen en heeft naast de Masteropleiding TA, de opleiding gevolgd voor Familie- en organisatieopstellingen en de Masteropleiding Counseling en Coaching met Enneagram en TA. Hij is momenteel bezig voor het internationale TA examen.

Steven woont samen met Johann in Zeist en heeft 2 studerende dochters. In zijn vrije tijd is hij een enthousiast zeiler en groot muziekliefhebber.

Karen Bruyn, Msc PTSTA

Karen (1957) werkt als TA opleider bij Corael opleidingen.
Vanaf 2011 heeft zij een eigen praktijk. Zij traint, coacht en begeleidt teams en individuele medewerkers die werkzaam zijn binnen (jeugd)hulpverlening.
Zij is gecertificeerd Transactioneel Analist in psychotherapie (CTA) en geeft individuele en systeemtherapie.

Zij is opgeleid als orthopedagoog en als outreachend gezinshulpverlener. Verder is zij geschoold in Gedragstherapie, Oplossingsgerichte Therapie en Systeembenadering met als specialisatie de Contextuele Therapie. Haar TA coaching en psychotherapie opleiding heeft zij gevolgd bij de TA academie en aangescherpt door middel van diverse seminars in het buitenland. Zij laat zich inspireren door de combinatie lichaamsgericht werk en TA. Zij volgt daartoe in het voorjaar 2018 de opleiding lichaamswerk en TA bij Linda Hoeben en beoefent Chikung en Salk’a. Momenteel is zij bezig met het internationaal TA examen voor Provisional Teacher en Supervisor.

Karen is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen. Zij zingt in een band en een koor.

Jacqueline van Gent, MSc TSTA

Jacqueline van Gent Corael OpleidingenJacqueline (1955) werkt bij Corael als trainer in de Kopstudie gecertificeerd in Transactionele Analyse (CTA). Zij is TSTA in counseling.
Als registerpsycholoog Arbeid & Organisatie werkt ze met mensen in organisaties rond allerlei werkgerelateerde vragen.
De weg naar het CTA-examen beschouwt zij als een uiterst waardevol ontwikkelingstraject en op die weg loopt ze graag een stukje met je mee. Ze sluit daarbij in de eerste plaats aan bij wat jij nodig hebt om je doel – gecertificeerd TA practitioner worden – te bereiken.
Haar TA-opleiding vond deels in Nederland (ANITA / TA-Academie), deels bij een aantal opleiders in het buitenland plaats.

Marij Peeters, MSc TSTA

Marij Peeters Corael OpleidingenMarij werkt als TA opleider en supervisor bij Corael Opleiding in de Kopstudie gecertificeerd in Transactionele Analyse (CTA). Zij is TSTA in counseling.
Naast haar werk bij Corael werkt Marij als relatie- en gezinstherapeut/Gz-psycholoog in de GGZ. Ze werkt met kinderen en hun gezinnen, met volwassenen, echtparen en groepen.
Ze is binnen de relatie- en gezinstherapie specialistisch geschoold in de narratieve benadering, EFT (emotionally focused therapy), AFFT (Attachment Focused Family Therapy) en EMDR.
Ook heeft zij een eigen methodiek ontwikkeld met constellaties met ‘duplopoppetjes’ waarin zij een algemeen systemisch denkkader verbindt met concepten uit de Transactionele Analyse.
Haar passie in het opleiden van professionals is het verbinden van TA en systemisch denken.

Tin Vanderhoeven, MSc PTSTA

Tin (1968) is een gecertificeerd Transactioneel Analyst in het organisatiewerkveld (PTSTA) en werkt als opleider bij Corael Opleidingen. In 2006 startte zij haar zelfstandige praktijk als internationaal trainer, (team-)coach en organisatiebegeleider na een loopbaan als communicatieverantwoordelijke en in-house coach in diverse sectoren. Met haar open en enthousiaste stijl specialiseerde zij zich in teamcoaching, emotionele intelligentie, congruente leiderschapsstijlen en waarderende communicatie.

Na haar coachingopleidingen specialiseerde Tin zich in TA middels opleidingen, Summer Schools en workshops in binnen-en buitenland (Hoeben, Hay, de Graaf, Erskine, Karpman, Steiner, Lee, Widdowson, van Poelje, Barrow, Noriega…). Tin is sedert 2016 ook gecertificeerd in de Temple Index of Functional Fluency©.
Tin is een internationaal gecertificeerde master NLP Trainer & Consultant (Dilts, DeLozier, Smith NLP University Santa Cruz, CA) en volgde diverse opleidingen in het Enneagram (Riso & Hudson, Naranjo, Isaacs, Palmer, Lapid-Bogda, Fauvre, Condon), organisatieopstellingen (Schmidt, Ruppert, Sparrer en Wandel) en Spiral Dynamics (Cowan, Beck, Todorovic). Zij gebruikt ook haar certificaties in TIFF©, MBTI™ Step II en Lumina© Learning om bij te dragen tot een authentieke verbinding tussen individu, overige teamleden en de bredere organisatiecontext. Zij werkt in het Nederlands, Engels en Frans.

Tin is lid van ITAA, EATA, IDTA en sedert 2013 redactielid van het Nederlandstalige TA magazine. Ook zetelt zij als penningmeester in de Vlaamse TA-organisatie VITA.
Zij woont samen met haar partner Frédéric en hun kater Charlie in België en houdt van lezen en reizen.

Barbara Verhoef

barbara-verhoef-coraelBarbara (1976) werkt bij Corael Opleiding als TA trainer. Zij verzorgt blended learning bij de TA e-learning Effectief communiceren met Transactionele Analyse.

Vanuit Het Leerpunt traint Barbara professionals die effectiever willen worden in hun communicatie. Zij werkt graag met groepen en gebruikt de groepsdynamiek om met en van elkaar te leren. Met een liefdevolle en open houding nodigt zij je uit om te kijken naar je eigen gedrag, gedragspatronen en naar het effect daarvan op jouw manier van communiceren. Ze wisselt theorie af met vele creatieve werkvormen en reikt praktische interventies aan waarmee je vanuit je kern leert communiceren.

Daarnaast is zij parttime werkzaam bij MEE Amstel en Zaan als maatschappelijk werker. Zij werkt met een open mind en vindt daardoor aansluiting bij (jonge) mensen met een cognitieve, sociale of fysieke beperking of met lichte gedragsproblemen. Al jaren biedt zij psychosociale begeleiding en praktische ondersteuning.

Barbara werkt sinds 2009 met de Transactionele Analyse en is opgeleid door Piet van Haaster en Elly Voorend. Zij heeft bij Corael de opleiding persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie gevolgd. Zij is geschoold in familieopstellingen, is NLP practitioner, gecertificeerd Master counselor en coach met Enneagram en TA. Naast Corael heeft zij vele training gevolgd bij Piet Weisfelt. Ontwikkelen en leren is voor Barbara het liefdevol aangaan van de ontmoeting met jezelf en de ander. Om daardoor inzicht te krijgen in je eigen kracht en kwetsbaarheid. Haar motto luidt: ‘Inzicht leidt tot uitzicht’

Barbara woont in Amsterdam. In haar vrije tijd is zij een actief mens. Zij neemt deel aan diverse sporten o.a. spinning, hardlopen, yoga en reist graag. Naast het actieven leven vindt zij het belangrijk zichzelf te blijven ontwikkelen en zich te laten voeden met nieuwe ontwikkelingen op haar vakgebied.

Nicoline van der Heijden

nicoline-van-der-heijden-coraelNicoline (1960) werkt bij Corael Opleidingen als TA trainer.
Nicoline is sinds 2004 zelfstandig trainer en coach. Daarvoor werkte ze als acteur onder meer bij het Werkteater en verrichtte acteursdiensten in bedrijven en overheidsinstellingen via haar eigen acteursbureau. Haar specialiteit is zichtbaar en invoelbaar maken wat er gebeurt in het directe contact tussen mensen.

‘In mijn trainingen en coachtrajecten gebruik ik mijn acteursvaardigheden om je te laten ervaren wat het effect van je gedrag is en bied ik concrete handvatten voor het vinden en ontwikkelen van gedrag waar jijzelf en anderen profijt van hebben. Je vergroot je invloed en bereikt meer.’

Nicoline is opgeleid als regisseur, acteur en dramadocent. Later heeft ze zich gecertificeerd in de Transactionele Analyse (BTA), De TIFF® (een gevalideerd gedragsanalyse instrument dat gelieerd is aan de Transactionele Analyse), Systemisch werk (familie en organisatie opstellingen) en Logosynthese®, een methode voor gedragsverandering die aansluit op recente inzichten over de werking van ons brein (Practitioner en Instructor). Daarnaast volgde ze opleiding in NLP, PCM (Process Communication Model van Taibi Kahler), Mindfulness, Imaginatie en het werken met verhalen en metaforen.

Nicoline woont met haar man op een boot in het centrum van Amsterdam. Ze hebben 2 volwassen zonen. In haar vrije tijd beoefent ze yoga en houdt ze van wandelingen in de natuur.