Training Aandachttraining Mindfulness

Mindfulness aandachttraining

‘Meer Plezier, Vitaliteit en Veerkracht in dagelijks leven en werk’

Voel je de druk van dagelijks presteren in werk, reorganisaties of dat het werkplezier afneemt? Merk je dat aan je ziekteverzuim of misschien zelfs burn-out. Of er verandert veel en je hebt het gevoel dat je min of meer op de automatische piloot aan het werk bent met weinig creativiteit en plezier. Kortom, er zijn veel factoren die stress veroorzaken op de werkvloer.

Wat leer je in deze aandachttraining Mindfulness?

Mindfulness is gericht op bewustwording van de eigen gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen en het ontdekken van automatische reacties op dagelijkse gebeurtenissen. Deze training is zeer effectief voor onze eigen, ‘gezonde neuroses’ en problemen in het dagelijks leven. Denk hierbij aan stress, geprikkeldheid, piekeren, minder goed slapen, hoofdpijn, neerslachtigheid of gebrek aan zelfvertrouwen. Mindfulness leert ons ook met mildheid en compassie te kijken naar ons dagelijks handelen en onze reactiepatronen. Niet alleen in privésfeer, maar ook op het werk.
In deze acht weken durende mindfulness training ontwikkel je meer zelfkennis en zelfinzicht en zit je aan het einde van de training beter in je vel. Het is daarmee dé training voor iedereen die anders wil leren omgaan met stress en werkdruk en voor medewerkers en leidinggevenden die meer vitaliteit, aandacht en focus willen ontwikkelen op hun werk.

Werkwijze in de training Mindfulness

De basistraining bestaat uit acht bijeenkomsten van twee en een half uur, plus een stilteochtend. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een aanmeldformulier. Hierin beantwoord je een aantal vragen, onder andere of je al ervaring hebt met Mindfulness en je motivatie om deel te nemen aan de Mindfulnesstraining. Na ontvangst van het ingevulde formulier maken we een afspraak voor een (telefonisch) intakegesprek. Dit gesprek duurt (maximaal) een half uur. Tijdens het gesprek kun je vragen stellen en praten we door over onderwerpen in het aanmeldformulier. Aan het einde van het intakegesprek stemmen we af of je daadwerkelijk wil en kunt deelnemen en is je aanmelding definitief. In uitzonderlijke gevallen kan ik je adviseren om het – op dit moment – niet te doen.

Voor wie is Mindfulness?

Iedereen die wil leren om met meer aandacht, zorg en compassie te leren kijken naar zijn of haar dagelijkse werkzaamheden en leven en vervolgens wil leren vanuit een bewuste keuze met meer plezier en aandacht hier vorm en inhoud aan te geven.

Mindfulness Trainer

Steven Cornelissen (1964) is ondermeer werkzaam als Mindfulnesstrainer en Senior Loopbaancoach en richt zich op het coachen en trainen van particulieren en medewerkers in organisaties. Daarmee is hij een deskundig coach als het gaat om vraagstukken rondom ziekteverzuim, burn-out of transities in de levensloop. Hij is werkzaam vanuit zijn eigen praktijk in Zeist en Amsterdam waarbij zijn achtergrond als Arbeidsmediator, Enneagramcoach en Systemisch coach een belangrijke basis vormt.
Steven is opgeleid bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en tevens als trainer verbonden aan dit centrum. Hij is aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN). Tevens is hij aspirant-opleider voor de 2-jarige opleiding Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie bij Corael Opleidingen.
logo-vmbn

Start Data / Bijzonderheden Trainers Prijs Inschrijven
19-09-18 Data
8 avonden van 19.30 uur - 22.00 uur en een stilteochtend:
Woensdag 19 sept 2018
Woensdag 26 sept 2018
Woensdag 3 okt 2018
Woensdag 10 okt 2018
Woensdag 17 okt 2018
Woensdag 31 okt 2018
Woensdag 7 nov 2018
Zondag 11 nov 2018 (stilteochtend van 9.30 uur tot 13.00 uur)
Woensdag 14 nov 2018


Steven Cornelissen Voor particulieren € 495,- incl. BTW

Voor bedrijven € 875,- incl. BTW.
Schrijf in
Optie nemen


 

Reacties van deelnemers

Astrid, zelfstandig loopbaancoach

‘Indrukwekkende training en een mooie aanvulling op mijn proces. Door de training heb ik weer meer mildheid hervonden en kan ik met meer compassie naar mijzelf kijken.’

Helene, ambtelijke secretaris in de zorg

‘De training heeft mij geleerd los te laten, mildheid te voelen naar mezelf en anderen. De fijne invoelende manier van begeleiding door Steven heeft daar veel aan bijgedragen.’

Pim, directeur commerciële organisatie

‘Het was voor mij een openbaring te ontdekken dat ik door de dagelijkse oefeningen heb leren omgaan met de lastige momenten van twijfel, somberheid en drukte; het heeft mij minder in z’n greep.’

Janine, re-integratieconsulent

‘Het was een intense reis naar binnen waar ik uiteindelijke ontdekte wat ‘zijn’ is, zonder dat ik daar van alles voor moet doen.’

Maria, Participatiecoach

‘Zelfinzicht, acceptatie en de autonomie herwinnen! Hierdoor ‘beter’ keuzes kunnen maken.’


Interessant? Deel