Training Enneagram panelavonden (9 typen in 4 avonden)

Enneagram: Diepgaande kennis over jezelf en anderen

enneagram-blauw-156Zijn er meer mensen die denken en handelen zoals ik? Wat gaat er eigenlijk om in anderen? Ieder mens is expert op het gebied van zijn of haar eigen enneagramtype. Een enneagrampanelavond is dé gelegenheid om de verschillende enneagramtypes van nabij te leren kennen. Je krijgt de mens achter de mens te zien. Een enneagrampanel bestaat uit drie mensen van hetzelfde enneagramtype. Tijdens zo`n avond worden twee of drie enneagrampanels geïnterviewd over thema`s die per enneagramtype als een rode draad door hun leven spelen. Zoals gedrag, motivaties, kwaliteiten, valkuilen en levensvisie. Op een directe en levendige manier maak je kennis met de verschillende enneagramtypes. Een bijzondere ervaring, die je bij blijft omdat de panelleden zich vaak open en kwetsbaar opstellen, intieme, pijnlijke en soms ontroerende ervaringen delen. Deze avonden geven je een unieke kans om de verschillende enneagramtypes van zeer nabij te leren kennen en je kennis over jezelf en anderen te vergroten.

Enneagrampanels

In vier avonden worden alle negen typen van het enneagram geïnterviewd. De eerste drie avonden komen twee en de laatste avond drie enneagrampanels aan het woord. Het werken met enneagrampanels is door Helen Palmer geïntroduceerd. Het is een belangrijke methode van overdracht van de kennis van het enneagram. Het enneagram kent namelijk een mondelinge, verhalende traditie: mensen vertellen in een enneagrampanel zelf over hun `type`. Het uitgangspunt hierbij is dat ieder individu expert is op het gebied van zijn of haar eigen enneagramtype.

Enneagrampanels: Voor wie?

De enneagrampanelavonden zijn geschikt voor iedereen die kennis wil maken met het enneagram of zijn/haar kennis wil verdiepen. Elk enneagrampanelinterview is immers uniek en levert weer nieuwe inzichten op in de enneagramtypen en daarbij behorende drijfveren.

Tijdsinvestering

De studiebelasting voor het volgen van alle vier de bijeenkomsten bedraagt 12,25 uur.

Artikel lezen over deze training?

Artikel Mensen Zoals Jij (pdf)

Praktische informatie

Start Data / Bijzonderheden Trainers Prijs Inschrijven
09-09-20 Enneagramtype 3, 6 en 9

18.30 uur tot 22.30 uur Let op: begint 1 uur eerder dan andere avonden!
Elly Voorend €45,- per avond Schrijf in
Optie nemen

Let op: Als je 1, 2 of 3 avonden wilt volgen (in plaats van alle 4), wil je dit dan aangeven in het opmerkingenveld bij je inschrijving.

Indicatie enneagramtype

Wil je een indicatie van je enneagramtype? Doe de test op Enneagramsite.nl.


 

Interessant? Deel