Leiderschap en groepsdynamica

Vanuit TA perspectief


Wat gebeurt er toch steeds weer in je team wat je niet kunt duiden? Organisaties zijn complexe dynamische systemen. Groepsdynamica bezien vanuit de Transactionele Analyse geeft een helder zicht op deze onbewuste processen en dynamieken in teams.
Hoe creëer je veiligheid en vertrouwen als basis voor groepsontwikkeling? Wat zijn de onderliggende behoeften die daarbij van belang zijn? En hoe bepaalt dit de onderstroom waar zo lastig grip op is te krijgen en bepaald wordt door Psychologische Spelen?

Hoe laat controle, macht en identiteitsontwikkeling zich zien? Wie is de verantwoordelijke, effectieve- of de psychologische leider? Zicht op deze processen en het creëren van verbinding tussen het individu en de teamleden met de organisatiedoelen stimuleert motivatie. In deze training onderzoek je hoe je met jouw (persoonlijk) leiderschap daar invloed op kan hebben en hoe autonomie menselijke zingeving kan bevorderen.

In de training leer je:

  • Het groepsscript en groepsdynamische patronen herkennen.
  • Interacties met behulp van de theorie van Transactionele Analyse om deze patronen te verhelderen en te hanteren.
  • Je gaat praktisch aan de slag met oefeningen en eigen casussen zodat je zelf doelgerichte procesinterventies in organisaties en teams kunt maken.

Deze training is een kennismaking met de TA-kijk op groepsdynamische processen en hoe je hierop invloed kunt uitoefenen.

Voor wie?

Voor iedereen die kennis wil maken met het gebruik van TA principes in groepen en organisaties. Er is geen specifieke voorkennis van TA noodzakelijk.
Deelnemers aan deze training komen uit alle sectoren, waar mensen streven naar professionele autonomie en met anderen samenwerken, anderen mensen begeleiden of coachend leidinggeven.

Tijdsinvestering

De studiebelasting voor het volgen van de lessen bedraagt 12 uur.

Accreditatie

De training is geaccrediteerd:
– met 12 lesuren van een door EATA/ITAA erkende trainer in Transactionele Analyse (P)TSTA

Brochure downloaden van deze training

Meer informatie vind je in bijgaande brochure:

Startdata

Startdatum
06/10/2022
Data / Bijzonderheden:

6 en 7 oktober 2022


Extra informatie:

Van 10.00 - 17.00 uur
Prijs:

420,-

Startdatum
09/03/2023
Data / Bijzonderheden:

9 en 10 maart 2023


Extra informatie:

Van 10.00 - 17.00 uur
Prijs:

420,-