Training Leiderschap en groepsdynamica

Leiderschap en groepsdynamica

Vanuit TA perspectief


In deze training onderzoek je hoe het leiderschap de groepsdynamica binnen een organisatie beïnvloedt. We maken gebruik van de Transactionele Analyse (TA), een effectieve methode om menselijke interacties te ontrafelen.
Je leert veelvoorkomende groepsdynamische patronen herkennen. Vervolgens ga je praktisch aan de slag met oefeningen en komen situaties uit de eigen beroepspraktijk aan bod. Je leert doelgerichte interventies voor je eigen organisatie of team; bijvoorbeeld hoe je mensen kunt begeleiden in het beter omgaan met spannende, confronterende of nieuwe ervaringen in hun werk. Als er meer verbinding en cohesie ontstaat tussen teamleden onderling, komt dit de organisatiedoelen ten goede.
TA is een krachtige methode om de autonomie en zingeving van mensen te bevorderen en je ontdekt welke rol systemisch leiderschap daarin kan spelen.
Deze training is bedoeld als eerste kennismaking met de TA-kijk op organisaties en leiderschap.

Voor wie?

Voor iedereen die kennis wil maken met het gebruik van TA principes in groepen en organisaties. Er is geen specifieke voorkennis van TA noodzakelijk.
Deelnemers aan deze training komen uit alle sectoren, waar mensen streven naar professionele autonomie en met anderen samenwerken, anderen mensen begeleiden of coachend leidinggeven.

Tijdsinvestering

De studiebelasting voor het volgen van de lessen bedraagt 12 uur.

 

Start Data / Bijzonderheden Trainers Prijs Inschrijven
05-11-20 5 en 6 november 2020

10.00 - 17.00 uur
Tin Vanderhoeven 420,- Schrijf in
Optie nemen


Interessant? Deel