Leiderschap en organisatie-ontwikkeling

Transactionele Analyse in de werkpraktijk

Wil je meer zicht krijgen op de onderstromen in je organisatie? De inefficiënte patronen in communicatie, leidinggeven en samenwerking ontdekken? Deze kunnen ontwikkelen naar meer autonomie voor de betrokkenen en gezondheid en groei voor je organisatie?

In deze 6-daagse training komen vragen aan bod zoals:
• Waarom voelen sommige medewerkers zich verloren op het werk?
• Wat maakt dat organisaties log functioneren en er een gebrek aan verbinding en zingeving is?
• Hoe komt het dat veel veranderprojecten in organisaties op de lange termijn mislukken?
• Wat kunnen we leren van Transactionele Analyse (TA) over soorten groepen, teamdynamiek, rollen, bedrijfscultuur en organisatiestructuren?

De theorie van Transactionele Analyse over groepen en organisaties staat centraal. We onderzoeken samen aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe Transactionele Analyse een zinvol kader biedt voor meer doelgericht werken in groepen en organisaties.

Met deze training krijg je meer inzicht, houvast en concrete tools om groeps-en organisatieontwikkeling te begrijpen en concreet te begeleiden. Vanaf analyse, contractering tot acties en evaluatie. We besteden ook aandacht aan waardengericht ondernemen, veranderprogramma’s en reputatievraagstukken in organisaties.

Voor wie?

Deze opleiding is voor leidinggevenden, organisatieadviseurs, consultants, trainers en coaches die werken in/met bedrijven of organisaties. Mensen die bereid zijn tot zelfreflectie, die eigen casussen willen inbrengen en willen onderzoeken hoe zij de effectiviteit in hun organisatie kunnen vergroten. Enige voorkennis van Transactionele Analyse is vereist: minimaal een introductietraining Transactionele Analyse 101.

Tijdsinvestering

De studiebelasting voor het volgen van de lessen van deze 6-daagse training bedraagt 36 uur.

Trainer

De training wordt gegeven door Tin Vanderhoeven PTSTA. Zij is erkend opleider in Transactionele Analyse toegepast in organisaties. Zij heeft ruime ervaring met het werken met organisaties. Zij werkt nu als trainer en coach vanuit haar praktijk in België. Zij is uitgebreid opgeleid in Transactionele Analyse, NLP, Enneagram en Groepsdynamica.

Accreditatie

De training is geaccrediteerd:
– met 36 lesuren van een door EATA/ITAA erkende trainer in Transactionele Analyse (P)TSTA.

Brochure downloaden van deze training

Meer informatie vind je in bijgaande brochure:

Startdata

Startdatum
06/03/2023
Data / Bijzonderheden:

Blok 1: 6 en 7 maart 2023
Blok 2: 17 en 18 april 2023
Blok 3: 30 en 31 mei 2023


Extra informatie:

Bij aanmelding vóór 31 december 2022 ontvang je 5% vroegboekkorting.
Prijs:

1250,-