1. E-learning Effectief communiceren met Transactionele Analyse

E-learning kopen? Ga dan direct naar onze e-learning pagina’s op de Corael Academie:

Corael Academie E-learning Pagina’s

 

Meer informatie over de e-learning Effectief communiceren met Transactionele Analyse?

Je reageert steeds op die ene collega op een automatische manier en achteraf ben je daar niet tevreden over. Hoe verander je nu die moeizame communicatie? Hoe komt het dat je steeds opnieuw belandt in dezelfde soort situaties?
In de online cursus Effectief communiceren met Transactionele Analyse leer je waarom je op een bepaalde manier reageert en wat dat kan losmaken bij de ander. En… je leert hoe je dit sterk kunt verbeteren.

Een voorbeeld: bij bepaalde personen schiet je telkens weer in een kinderlijker gedrag dan je zou willen. Hoe komt dat toch? Of het tegenovergestelde: misschien heb je juist steeds weer de neiging om de ouderrol op je te nemen. Maar waarom? In deze cursus leer je onder meer over Ouder-, Volwassene- en Kindrollen, transacties en communicatiespelen, die helder maken wat er gebeurt tussen mensen onderling. Je leert hoe je een andere positie kunt innemen, lastige situaties kunt doorbreken en veranderen. Je onderzoekt je script – jouw levensplan – dat bepaalt hoe jij in deze wereld staat en dat ervoor zorgt dat je steeds weer doet wat je doet. Met andere woorden: je leert hoe het komt dat je steeds opnieuw belandt in een bepaald gedrag.

Met de kennis die je opdoet in deze cursus ben je beter in staat om sturing te geven aan ieder gesprek en daardoor kun je meer in je eigen kracht staan.

De E-learning Transactionele Analyse is genomineerd voor Europese Comenius EduMediaprijs

De e-learning Effectief communiceren (in de school) met Transactionele Analyse heeft officieel de nominatie ontvangen van het Gesellschaft für Pädagogik Information und Medien EV in Berlijn voor bijzondere voorbeelden van onderwijsmedia in 2017.

Indeling e-learning Effectief communiceren met Transactionele Analyse

De cursus is opgedeeld in een:
1. kort inleidend college,
2. een basiscursus en
3. een vervolgcursus.

In de basiscursus leer je over de verschillende manieren van communiceren en vanuit welke rol je dit doet.

In de vervolgcursus ga je dieper in op verschillende thema’s:
– Hoe belangrijk is het om complimenten te geven en te ontvangen?
– Wat kan ik doen als communicatie vastloopt?
– Hoe analyseer ik mijn eigen gedrag?

In de cursus worden de belangrijkste TA-begrippen en -concepten behandeld aan de hand van veel videomateriaal. Door middel van vragen en opdrachten maak je de vertaalslag naar je persoonlijke situatie.

Thuis of in verloren uurtjes Transactionele Analyse leren?

Je kunt de e-learning volgen op je mobiel, tablet of computer. Handig als je geen tijd hebt voor een live training in een groep en je jezelf toch verder wilt ontwikkelen met Transactionele Analyse.

E-learning als ondersteuning in coachtrajecten

Je werkt als coach of counselor en wilt meer resultaat bereiken met je coachees? Dan biedt de e-learning een krachtige verdieping voor je coachees. De coachee volgt de e-learning parallel aan de coachsessies. Je vergroot je effectiviteit door in de coachsessies gebruik te maken van wat de coachee in de e-learning heeft geleerd!

Voor wie?

De training is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in communicatie en psychologische inzichten. Specifieke voorkennis is niet vereist. Wel een open leerhouding en de bereidheid om naar jezelf te kijken.

Accreditatie

De training is geaccrediteerd door:
– EATA/ITAA met 8 lesuren door een gecertificeerde TA trainer (PTSTA).
– de basiscursus is geaccrediteerd door Registerleraar met 4 registeruren.

– de vervolgcursus is geaccrediteerd door Registerleraar met 4 registeruren

E-learning Transactionele Analyse kopen?

Kijk voor meer informatie op de e-learning pagina’s van de Corael Academie:

Corael Academie E-learning Pagina’s

 

Brochure lezen over de E-learning (in pdf)? BROCHURE E-Learning Effectief communiceren met TA

Reacties van deelnemers

Jelle Geerts – Operationeel Manager

‘Mooi om TA in de praktijk te zien. De e-learing heeft voor mij de basis TA modellen tastbaarder gemaakt en dichter bij de praktijk.
Via filmpjes worden communicatie patronen duidelijk gemaakt en heb ik handvaten gekregen om destructieve communicatie patronen en Spelen te herkennen en te doorbreken.
Voor mensen die al kennis hebben van TA is het een mooie opfrisser. Daarnaast is het een genot om naar te kijken.

Als manager gebruik ik de filmpjes van de TA e-learning ter verduidelijking van communicatie patronen en Spelen die ik zie in onze organisatie.
De filmpjes zijn leuk om samen naar te kijken en vaak ontstaat al snel een dialoog over onze eigen communicatie patronen en herkenbare Spelen.
De TA e-learning is voor ons een prettige manier om aan onze interne communicatie te werken.’

Anoniem

‘Prima kennismaking met TA’Interessant? Deel