Onze passie en werkwijze

Authentiek, diepgaand en praktisch 

Met mensen werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling is onze grootste passie. De juiste snaar raken om met ieder mens de diepte te verkennen en zichtbare groei of soms regelrecht geluk mee te mogen ervaren. Dat is voor ons werken met bezieling. Het is onze wens om jou deze ervaring te bieden waardoor je makkelijker en met meer compassie met jezelf en anderen kunt omgaan. Wij willen jou begeleiden bij het besef dat bewustworden van jezelf het grootste cadeau is. 

Volg je hart én gebruik je hoofd 

Bewustwording van drijfveren en verlangens, innerlijk weten, inzicht in communicatie, gedrag, overtuigingen en beperkingen helpen je ontdekken dat communicatie vanuit het hart vele malen krachtiger is dan alleen vanuit het hoofd. 

Zorgvuldigheid bepaalt het resultaat van onze communicatie 

Wij geloven dat echtheid, respect en zorgvuldigheid overwinnende factoren zijn. Dat vraagt actie. Als je de subtiliteiten en effecten van je communicatie ontdekt, ga je zorgvuldiger en respectvoller met elkaar om. Dit levert meer verbinding op.

Eenvoud is kracht 

In eenvoud zit de kracht. Eenvoud verwijst naar ongekunsteldheid en acceptatie. Als je jezelf accepteert zoals je bent, dan hoef je anderen niet meer te overtuigen of te bewijzen dat je iets waard bent. Oordelen en angsten kun je loslaten en je kwetsbaarheid én werkelijke kracht tonen. Dit noemen wij ontwikkeling van authenticiteit. Dat gaat niet vanzelf. Acceptatie, autonomer, spontaner en authentieker worden vraagt aandacht én werk.

Aandachtig zijn én meegaan in dit digitale tijdperk 

Onze huidige maatschappij is sterk in beweging. De continue stroom van informatie leidt ons af van onze binnenwereld. Aandacht gaat verloren in de vele prikkels die dagelijks op ons afkomen. Wat is nu werkelijk belangrijk? Hoe kun je in deze snelle, onzekere maatschappij ook persoonlijk blijven groeien en je eigen autonomie ontwikkelen? Dit vraagt ruimte en veiligheid om je ervaringen te verwerken.

Wat bieden we jou?

Wij bieden ruimte en veiligheid

Wij bieden je een veilige sfeer waarin je in alle rust en vertrouwen kunt onderzoeken wat er bij je speelt en de ruimte om te oefenen het anders te doen. We werken vanuit rust en met aandacht. 

Wij bieden de meest doeltreffende psychologische stromingen waarmee je in korte tijd persoonlijk en professioneel een diepgaande én effectieve groei doormaakt.

In ons werk combineren we vier krachtige psychologische stromingen, waardoor we met de meest doeltreffende interventies direct op onbewuste lagen werken. Op deze manier kun je effectief je eigen onderzoek doen en je zowel persoonlijk als professioneel ontwikkelen. We werken op een praktische manier, zodat je het geleerde direct in je werk en leven kunt toepassen. Je krijgt snel een krachtige basis van waaruit je verder kunt groeien en ontwikkelen.

‘De hoogste opleiding is de kennis van jezelf’ Mata Amritanandamayi Devi

Wij werken persoonlijk 

We werken met kleine groepen zodat we ons op iedereen afzonderlijk kunnen afstemmen, waardoor ieder zijn of haar persoonlijke ontwikkelstap kan maken. 

Wij stimuleren je naar buiten te brengen wat vanbinnen bij je leeft 

Wij stimuleren je uitdrukking te geven aan wat je denkt en voelt. Hiermee laat je jezelf zien en krijg je meer contact met anderen. Door jezelf te uiten, nodig je de ander uit om op jou te reageren. Dit stimuleert je anders te denken over je eigen overtuigingen en oude patronen los te laten. Hierdoor ontstaat steeds meer contact en verbinding met jezelf én de ander. 

Wij stimuleren het leerproces in de groep: je leert ook van elkaar 

In de groepen ontmoet je gelijkgestemden. Samen met hen leer je. We stimuleren groepsdynamische processen, zodat je gesteund en gestimuleerd door anderen in veiligheid kunt leren van elkaar. Het persoonlijke en directe contact vormt de basis van waaruit je leert en is tegelijkertijd een deel van het gereedschap. We plaatsen al deze leerprocessen in een theoretisch kader, waardoor je begrijpt wat er gebeurt in je communicatie en daar woorden aan kunt geven. 

Ons aanbod 

Wij bieden opleidingen, vervolgopleidingen, trainingen en individuele begeleiding in persoonlijke en professionele ontwikkeling. We combineren Transactionele Analyse met het persoonlijkheidsmodel van het Enneagram, NLP, Familieopstellingen en lichaamsgericht werk. In al deze stromingen zijn wij gespecialiseerd.

We heten je van harte welkom bij Corael Opleidingen!

Elly Voorend en Piet van Haaster

Onze trainingsgids 2024-2025

Wilt u onze trainingsgids 2024-2025 ontvangen? Onderstaand kan je hem direct downloaden.