Introductie in het Enneagram

Inzicht in jezelf en anderen

Hoe komt het dat anderen gemakkelijk door het leven lijken te stappen en jij daar moeite voor moet doen? Dat jij je altijd verantwoordelijk voelt en moeite hebt om voor jezelf te kiezen? Of dat je zelf snel tot beslissingen kan komen en niet goed snapt waarom je kind, partner of cliënt steeds zo twijfelt? En wat maakt dat de ene mens zich sneller nabij voelt dan de ander?

Wil je meer zicht hebben op wat jouw of andermans drijfveren zijn tot bepaald gedrag en waar de valkuilen ontstaan, dan kan het Enneagram behulpzaam zijn.
Het laat de strategieën zien waarom we doen zoals we doen en hoe dat onze houding en communicatie met anderen beïnvloedt. Het Enneagram geeft je diepgaande kennis over de verschillende karakters en hun onbewuste drijfveren en basisovertuigingen. Het geeft zicht op gedrag en interacties, waardoor miscommunicatie ontstaat omdat ieder vanuit een andere invalshoek naar de ander kijkt. Dit geeft ruimte voor groei waardoor we onze kwaliteiten beter kunnen gebruiken en in staat zijn om onszelf op een dieper niveau met anderen te verbinden.

In begeleidingswerk is het Enneagram ook zeer behulpzaam om inzicht te bieden in kwaliteiten, valkuilen en wat de persoon kan doen om uit zijn/haar beperkende patronen te stappen. Het Enneagram biedt de begeleider handvatten om verschillen in communicatie te duiden en inzicht te geven waarom ieder anders denkt en doet. Hierdoor kunnen mensen elkaar beter gaan begrijpen. Het is daarom dé basis om effectiever mensen te begeleiden, samen te werken, te adviseren en leiding te geven.

In de Introductietraining Enneagram krijg je een grondige kennis van de negen Enneagramtypen. Je leert op een speelse manier je eigen type en die van anderen kennen, waardoor je jezelf en anderen wezenlijk beter gaat begrijpen. Aan de hand van specifieke vragen en oefeningen ontdek je jouw mogelijkheden voor ontwikkeling. Aan de orde komen groei- en stresspunten, kwaliteiten, valkuilen, schaduwkanten, afweermechanismen en het groeipad. Ook komen de beide ‘vleugels’ van de Enneagramtypen aan bod, zodat je beter in staat bent het Enneagramtype te herkennen.

Enneagramtraining, voor wie?

Voor iedereen die op een heldere kernachtige manier inzicht in zichzelf en anderen wil krijgen en bereid is zichzelf daarbij te onderzoeken.

De trainer is auteur van het Enneagramboek:

Kleine ego`s, grote zielen. Negen ego`s blootgelegd met het enneagram. Bestellen? en het Handboek Enneagramtypeinterview. Bestellen?

Tijdsinvestering

De studiebelasting voor het volgen van de lessen bedraagt 12 uur.

Accreditatie

De opleiding is geaccrediteerd door:
– Registerplein met 12 of 17,5 PE punten (afhankelijk van beroepsgroep)
– SKJ met 12 punten

Brochure van deze training downloaden

Meer informatie vind je in bijgaande brochure:

Wil je je alvast voorbereiden op het enneagram?

Kijk dan voor meer informatie op enneagramsite.nl en doe de Corael Enneagram Test.

Startdata

Startdatum
30/11/2020
Data / Bijzonderheden:

30 november en 1 december 2020


Extra informatie:

Van 10.00 - 17.00 uur
Prijs:

325,-

Trainers:
Startdatum
21/06/2021
Data / Bijzonderheden:

21 en 22 juni 2021


Extra informatie:

Van 10.00 - 17.00 uur
Prijs:

325,-

Trainers: