Werken aan je wil

Daadkracht door grenzen en wensen leren aangeven in Werken aan je wil.

Bewaar je de lieve vrede in plaats van op te komen voor jezelf of heb je irritaties omdat je je alsmaar niet gehoord of gezien voelt? Voor veel mensen is het lastig om te ontdekken ‘wat wil ik?’ en daar uitdrukking aan te geven. In deze training leer je je eigen behoeften en verlangens kennen en uitspreken. Met praktische oefeningen en stukjes theorie leer je effectiever benoemen wat je wilt. De ander weet dan ook waar je wel of niet voor staat. Dat werkt constructief voor de relatie.

werken aan je wilErgernis, ofwel boosheid is een menselijke emotie die je functioneel gebruikt bij het bereiken van je doelen. Het is de emotie die je attendeert op een wens of een grens.
In onze maatschappij rust op boosheid nogal een taboe en wordt deze gezonde emotie door velen onderdrukt omdat het als ongepast wordt gezien om je boosheid te uiten.
Ingehouden boosheid heeft invloed op je lichaam en komt vaak op een later moment alsnog naar buiten in de vorm van hoofdpijn, buikpijn, cynische opmerkingen of een woede-uitbarsting. Vaak gaat dit ten koste van jezelf en je relaties.

Het doel van deze training is je bewust worden van deze signalen, zodat je ze eerder leert herkennen en daardoor voor je kan laten werken. Ergernissen eerder uitspreken voorkomt dat jouw boosheid opstapelt en zich onverwachts uit en je behoud daarmee het contact met de ander.

Wat leer je in de training Werken aan je wil?

  • Je leert je ergernissen en boosheid eerder herkennen en waar te nemen.
  • Je leert wat je ergernissen je (eigenlijk) willen vertellen en hoe je deze ten positieve kan inzetten voor jezelf.
  • Je leert kleine irritaties uit te spreken met behoud van het contact met de ander.
  • Je onderzoekt wat je wel en niet wilt.
  • Je leert hierdoor doelgerichter en effectiever te communiceren.
  • Tot slot kan je de opgedane ervaringen constructief gebruiken bij het zelf begeleiden van mensen die willen werken aan hun wil.

In deze training ga je veel oefenen, afgewisseld met korte theoretische inleidingen.

Voor wie is Werken aan je wil?

Wil je meer bewust worden van jouw (onderliggende) ergernissen of boosheid en dat constructief gebruiken in contact met anderen, dan is deze training iets voor jou. Deelnemers aan deze training komen uit alle sectoren, waar mensen streven naar professionele autonomie, samenwerken, mensen begeleiden, coachend leidinggeven of samenleven met anderen. Specifieke voorkennis is niet vereist. Wel een open leerhouding en de bereidheid om naar jezelf te kijken en met anderen te willen delen.

Tijdsinvestering

De studiebelasting voor het volgen van de lessen bedraagt 12 uur, verdeeld over 2 dagen.

Accreditatie

De training is geaccrediteerd door:
– Registerplein met 14 punten
– LVPW met 20 punten

Brochure downloaden van deze training

Meer informatie vind je in bijgaande brochure:

Startdata

Startdatum

2683

2683

24/10/2024
Data / Bijzonderheden:

24 en 25 oktober 2024


Extra informatie:

Van 10.00 - 17.00 uur
Prijs:

450,-

Startdatum

2688

2688

06/06/2025
Data / Bijzonderheden:

6 en 7 juni 2025


Extra informatie:

van 10.00-17.00 uur
Prijs:

€450,-