Opleiding Transactionele Analyse practitioner

Opleiding Transactionele Analyse: basiskennis en -vaardigheden

Transactionele Analyse

Verloopt communicatie met anderen weleens lastig en wil je ontdekken wat er nu precies gebeurt? Of wil je als begeleider of manager meer inzicht in communicatiepatronen en tools om mensen beter te begeleiden of aan te sturen? Je leert dit in de practitioner opleiding Transactionele Analyse.

Doel en resultaat van de opleiding Transactionele Analyse

Deze 8 daagse practitioner opleiding Transactionele Analyse geeft je inzicht in gedrag en gedragspatronen, in bewuste en onbewuste interacties tussen jou en de ander en de oorzaak daarvan. En… je leert hoe je deze kunt veranderen.

Tijdens deze opleiding ga je jezelf en anderen beter begrijpen en leer je drijfveren en onderstromen in de communicatie herkennen en beïnvloeden. Samenwerken- en leven wordt hierdoor begrijpelijker en eenvoudiger waarmee je belangrijke stappen zet op weg naar autonomie.
In deze opleiding leer je tevens mensen professioneel te begeleiden of effectiever aan te sturen. Je ontdekt wat er gebeurt in communicatie, wat je tegenhoudt om iemand aan te spreken of feedback te geven of wat weerstand oproept wanneer jij iets initieert.

Kortom, een praktische opleiding in Transactionele Analyse waarin je inzicht in jezelf en je communicatie krijgt, je beter leert samenwerken, begeleiden en problemen op te lossen.

Brochure van deze opleiding Transactionele Analyse downloaden?

Meer informatie vind je in bijgaande brochure:

Voor wie is deze opleiding Transationele Analyse?

Deze opleiding Transactionele Analyse is voor iedereen die zijn/haar kennis en vaardigheden wil aanvullen met Transactionele Analyse en met behulp van de heldere Transactionele Analyse concepten inzicht wil krijgen in de psychologische achtergronden van communicatie.

Wat is Transactionele Analyse?

Transactionele Analyse is een theorie over de persoonlijkheid, communicatie en psychologische ontwikkeling die is ontwikkeld in de jaren 1950-1970 door Eric Berne.
Transactionele Analyse gaat dus over de vragen: Wie ben jij? Hoe verlopen je contacten? Hoe komt het dat je bent wie je bent?

Werkwijze

In deze opleiding worden de belangrijkste TA begrippen zowel theoretisch als praktisch behandeld. Korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met veel praktische oefeningen. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van actuele transacties die in de groep plaatsvinden.

Inhoud

In deze opleiding komen Ouder-, Volwassene- en Kindrollen aan de orde, evenals transacties en communicatie-‘Spelen’ die helder maken wat er gebeurt tussen mensen onderling. Je leert hoe je een andere positie kunt innemen, lastige situaties kunt doorbreken en veranderen. Je onderzoekt je script – jouw levensplan – over hoe jij in deze wereld staat en ervoor zorgt dat je steeds weer doet wat je doet. Met andere woorden: hoe het komt dat je steeds opnieuw in een bepaald gedrag belandt, dit in stand houdt en hoe je dit kunt veranderen en sturing kunt geven aan je eigen communicatie.

E-learning

De opleiding Transactionele Analyse wordt ondersteund met een e-learning waarin de belangrijkste begrippen uit de Transactionele Analyse aan de hand van videomateriaal worden uitgelegd.

Intervisie

Om je ervaringen tijdens de opleiding Transctionele Analyse te integreren zijn momenten van reflectie en oefening noodzakelijk. Daarom wordt van de deelnemers verwacht dat zij tussen de cursusblokken deelnemen aan intervisiebijeenkomsten.

Tijdsinvestering

De opleiding beslaat 8 dagen (16 dagdelen) contact en tussen iedere trainingsdag een intervisiebijeenkomst. De totale studiebelasting voor de lessen, intervisie en huiswerk bedraagt 105 uur.

Certificering

Het laatste blok van de opleiding wordt afgesloten met een onderdeel waarin de deelnemers in subgroepen hun leerervaringen gestalte geven. Wanneer alle blokken zijn gevolgd en het afsluitende onderdeel voldoende is gehonoreerd, ontvang je een certificaat voor de opleiding en het Transactionele Analyse 101 certificaat. De opleider is erkend door de European Association of Transactional Analysis (EATA) en de International Association of Transactional Analyses (ITAA). De opleiding bevat 48 erkende lesuren in Transactionele Analyse.

Toelating

Je kunt deelnemen aan de opleiding indien je bereid bent jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Specifieke voorkennis is niet vereist. Wel een open leerhouding en de bereidheid om naar jezelf te kijken en met anderen te willen delen.
Voorafgaand aan de opleiding vindt een (telefonisch) kennismakingsgesprek plaats. Je maakt dan kennis met de trainer, we bespreken je ervaringen en verwachtingen en gaan na of de opleiding bij je past.

Accreditatie

De opleiding is geaccrediteerd door:
– NOBCO met 48 PE punten
– Registerplein met 78 PE punten
– Register Vak therapie met 75 punten
– LVPW met 80 punten
– Schoolleidersregister PO met 55 punten
– EATA/ITAA met 48 lesuren door een gecertificeerde TA trainer (PTSTA).

Trainer

De opleiding wordt gegeven door Karen Bruyn, PTSTA. Karen is door de European Association of Transactional Analysis (EATA) en de International Association of Transactional Analyses (ITAA) erkend opleider in de Transactionele Analyse.

 

Startdata

Bekijk agenda
Startdatum
25/09/2024
Data / Bijzonderheden:

Dag 1 en 2: 25 en 26 september 2024
Dag 3: 17 oktober 2024
Dag 4: 4 november 2024
Dag 5 en 6: 28 en 29 november 2024
Dag 7: 9 januari 2025
Dag 8: 30 januari 2025


Extra informatie:

Bij inschrijving vóór 1 juli 2024 krijg je 5% vroegboekkorting.
Prijs:

1700,-

Trainers:
Startdatum
19/02/2025
Data / Bijzonderheden:

Dag 1 en 2: 19 en 20 februari 2025
Dag 3: 14 maart 2025
Dag 4: 10 april 2025
Dag 5 en 6: 24 en 25 april 2025
Dag 7: 22 mei 2025
Dag 8: 12 juni 2025


Extra informatie:

Bij inschrijving vóór 1 december 2024 krijg je 5% vroegboekkorting.
Prijs:

1.700,-

Trainers:
Onze trainingsgids 2024-2025

Wilt u onze trainingsgids 2024-2025 ontvangen? Onderstaand kan je hem direct downloaden.