Waarom kiezen voor Corael?

Zeven redenen waarom mensen voor een opleiding bij Corael kiezen. We hebben ze op een rijtje gezet:

 1. We maken het onbewuste bewust. Exact de kern raken, wat onderliggend speelt in de communicatie.
 2. We werken ervaringsgericht, in het directe contact met de ander. Precies waar het om gaat: van binnenuit werken en veranderen.
 3. Onze opleidingen zijn veelzijdig en praktisch toepasbaar, voor zowel privé als in werksituaties: Je bent collega, manager, begeleider, partner, vader, moeder, kind, … en in al deze rollen heb je communicatie nodig.
 4. Wij werken met een combinatie van psychologische methoden. Deze combinatie is zeer doeltreffend én uniek in Nederland.
 5. Persoonlijke ontmoeting en aandacht kenmerkt onze wijze van werken. En dat in het huiselijke, eigen karakter van ons opleidingscentrum.
 6. Mensen ervaren onze professionaliteit: al onze trainers hebben zeer veel ervaring en opleiding en ieder weet op zijn eigen wijze de snaar te raken.
 7. Onze opleidingen worden gegeven op HBO niveau en zijn toegankelijk voor mensen met minimaal MBO/HBO werk-en denkniveau.

Doel, wat bereik ik ermee?

Na onze tweejarige opleiding `Persoonlijke Ontwikkeling en Professionele Communicatie` ben je als mens veranderd: je bent bewuster, authentieker en effectiever.
Je hebt geleerd te reageren vanuit je kern in plaats van op verwachtingen van anderen.
Je hebt jezelf en anderen diepgaand leren kennen, handvatten gekregen om jezelf te sturen en anderen doelgericht te coachen, begeleiden of leiding te geven.
Kortom, je gaat gewoon lekkerder in je vel zitten, waardoor je prettiger omgaat met je collega`s, manager, medewerkers, partner, kinderen en anderen in je omgeving. Je relaties worden rijker en plezieriger.

Ethiek en klachtenreglement

De trainers van Corael Opleidingen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Transactionele Analyse. Zij werken conform de ethische code en klachtenregeling van de Europese Associatie voor Transactionele Analyse (EATA). Deze code is te raadplegen op de site van de NVTA:

NVTA ethische code en klachtenregeling

De trainers van Corael Opleidingen zijn aangesloten bij de Geschillencommissie voor de Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG). Elly Voorend valt als Registertherapeut ook onder het Tuchtrecht van de TCZ.  

 

Erkenningen en accreditaties 

 • Het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) heeft Corael Opleidingen getoetst en opgenomen in het Centrale Register voor Kortdurend Beroepsonderwijs (CRKBO). 
 • De International Transactional Analysis Association (ITAA) en de European Association for Transactional Analysis (EATA) erkennen alle TA-onderdelen in onze opleidingen en trainingen. De opleiding Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie, de Masteropleiding Counseling en coaching en de Masteropleiding Transactionele Analyse vormen de basisopleiding voor het internationaal examen in Transactionele Analyse (Certified Transactional Analyst, CTA). 
 • De Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP) erkent de NLP practitionersopleiding die is geïntegreerd in de tweejarige opleiding ‘Persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie’. 

Studiepunten en deskundigheidsbevordering

Veel mensen volgen bij Corael een opleiding voor hun deskundigheidsbevordering. Mensen kunnen voor onze opleidingen een aanvraag doen voor studiepunten bij verschillende beroepsverenigingen. Onder andere bij:

 • Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkenden (LVPW) 
 • Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)
 • Registerplein, kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals 
 • Stichting kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
 • Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA)
 • Nederlands Mediation Instituut (NMI)
 • Algemene Beroepsvereniging voor Counseling (ABvC)
 • Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM)
 • Koninklijk Actuarieel Genootschap

Geaccrediteerde studiepunten staan vermeld bij de betreffende opleiding of training.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Enkele trainers van Corael staan geregistreerd als erkend psychosociaal therapeut en psychosociaal trainer door de Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkenden (LVPW, aangesloten bij RBCZ). Hun individuele begeleiding kan in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding door een groot aantal ziektekostenverzekeraars. Neem contact op met Corael Opleidingen, de beroepsvereniging en/of je zorgverzekeraar voor meer informatie.

Welke zorgverzekeraars vergoeden het psychosociaal consult van Corael?

Corael Opleidingen is aangesloten bij:

 • Lid van de NVTA (Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse)
 • Lid van EATA (European Association of Transactional Analysis)
 • Lid van ITAA (International Transactional Analyses Association)
 • Aangesloten bij de NVNLP (Nederlandse Vereniging van NLP)
 • Lid van de Stichting PEP (Platform Enneagram Professionals)
 • Lid van de IEA (International Enneagram Association)
 • Aangesloten bij LVPW
 • Aangesloten bij RBCZ (Elly Voorend)

Aantrekkelijk fiscaal voordeel opleidingskosten

De kosten voor de opleidingen bij Corael zijn fiscaal aftrekbaar, zoals het lesgeld en de aanschaf van studieboeken en vakliteratuur. Mits de opleiding waarde toevoegt aan je (toekomstige) beroep. Voor particulieren geldt een drempel van 250 EUR. Als je een eigen bedrijf hebt, vervalt de drempel en kun je het volledige bedrag als kosten aftrekken. Dit betekent dat je afhankelijk van je inkomen minimaal 1/3 deel van de kosten kunt terugkrijgen. 

Onze trainingsgids 2024-2025

Wilt u onze trainingsgids 2024-2025 ontvangen? Onderstaand kan je hem direct downloaden.