Werken met Familieopstellingen in individuele begeleiding

Familieopstellingen in individuele begeleiding

Ouderboodschappen en impasses doorbreken, krachtbronnen gebruiken met Familieopstellingen in individuele begeleiding

Familieopstellingen in individuele begeleidingWerk je als begeleider en wil je Familieopstellingen in individuele begeleiding toepassen? In deze tweedaagse training leer je de belangrijkste principes van Familieopstellingen in begeleidingswerk en hoe je deze praktisch kunt toepassen in je eigen werk. Waar nodig leggen we relaties met Transactionele Analyse.

Ons systeem van herkomst, onze familie en de context waarin we opgroeien heeft grote invloed op hoe wij als mens geworden zijn. Boodschappen, geboden en verboden die we uit ons familiesysteem meenemen bepalen zelfs in belangrijke mate hoe wij ons voelen en gedragen. Zulke levensscripts of familiescripts worden van generatie op generatie onbewust doorgegeven. Ze blijven in stand via verbale en non-verbale boodschappen, communicatie met onbewuste bijbedoelingen en zogeheten ‘psychologische Spelen’. Niet alleen van ouder naar kind, maar ook tussen broers en zussen.
Familiescripts zijn in het volwassen leven niet altijd meer effectief; ze kunnen zelfs iemands levensvreugde of autonomie belemmeren. En dan kunnen cliënten worstelen met vragen als: mag ik succes hebben of moet ik klein en loyaal blijven aan mijn familie? Hoe kan ik steun zoeken in plaats van het altijd maar alleen te doen? Ik wil relaties aan kunnen gaan in plaats van iedereen op afstand te houden.

Wat biedt Familieopstellingen in individuele begeleiding?

In deze tweedaagse training leer je hoe je in individuele begeleidingsgesprekken familiescripts kunt doorbreken met behulp van Familieopstellingen. In de training gebruik je verschillende werkvormen die je direct kunt inzetten in je begeleidingswerk. Je werkt met door Corael Opleidingen speciaal ontwikkelde vloermatjes. Aan de hand van eigen voorbeelden leer je hoe je met kleine opstellingen kunt werken met cliënten en coachees.

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in Familieopstellingen in individuele begeleiding of wil je dit kunnen toepassen in individueel begeleidingswerk.

Tijdsinvestering

De studiebelasting voor het volgen van de lessen bedraagt 12 uur.

Accreditatie

De training is geaccrediteerd door:
– Registerplein met 12 PE punten
– LVPW met 20 scholingspunten

Brochure downloaden voor deze training?

Meer informatie vind je in bijgaande brochure:

Startdata

Startdatum

2705

2705

07/10/2024
Data / Bijzonderheden:

7 en 8 oktober 2024


Extra informatie:

van 10.00 - 17.00 uur
Prijs:

450,-

Trainers:
Startdatum

2408

2408

14/03/2025
Data / Bijzonderheden:

19 en 20 maart 2025


Extra informatie:

Van 10.00 - 17.00 uur
Prijs:

450,-

Trainers: