Training Werken met Familieopstellingen in individuele begeleiding

Werken met Familieopstellingen in individuele begeleiding

Ouderboodschappen en impasses doorbreken, krachtbronnen gebruiken

Werk je als begeleider en wil je Familieopstellingen in je individuele begeleiding toepassen? In deze tweedaagse training leer je de belangrijkste principes van Familieopstellingen in begeleidingswerk en hoe je deze praktisch kunt toepassen in je eigen werk. Waar nodig leggen we relaties met Transactionele Analyse.

Ons systeem van herkomst, onze familie en de context waarin we opgroeien heeft grote invloed op hoe wij als mens geworden zijn. Boodschappen, geboden en verboden die we uit ons familiesysteem meenemen bepalen zelfs in belangrijke mate hoe wij ons voelen en gedragen. Zulke levensscripts of familiescripts worden van generatie op generatie onbewust doorgegeven. Ze blijven in stand via verbale en non-verbale boodschappen, communicatie met onbewuste bijbedoelingen en zogeheten ‘psychologische Spelen’. Niet alleen van ouder naar kind, maar ook tussen broers en zussen.
Familiescripts zijn in het volwassen leven niet altijd meer effectief; ze kunnen zelfs iemands levensvreugde of autonomie belemmeren. En dan kunnen cliënten worstelen met vragen als: mag ik succes hebben of moet ik klein en loyaal blijven aan mijn familie? Hoe kan ik steun zoeken in plaats van het altijd maar alleen te doen? Ik wil relaties aan kunnen gaan in plaats van iedereen op afstand te houden.

Wat?

In deze tweedaagse training leer je hoe je in individuele begeleidingsgesprekken familiescripts kunt doorbreken met behulp van Familieopstellingen. In de training gebruik je verschillende werkvormen die je direct kunt inzetten in je begeleidingswerk. Je werkt met door Corael Opleidingen speciaal ontwikkelde vloermatjes. Aan de hand van eigen voorbeelden leer je hoe je met kleine opstellingen kunt werken met cliënten en coachees.

Voor wie?

Voor wie geïnteresseerd is in Familieopstellingen of dit wil kunnen toepassen in individueel begeleidingswerk.

Tijdsinvestering

De studiebelasting voor het volgen van de lessen bedraagt 12 uur.

Start Data / Bijzonderheden Trainers Prijs Inschrijven
06-10-20 6 en 7 oktober 2020

10.00 uur tot 17.00 uur
Elly Voorend 375,- Schrijf in
Optie nemen


Reacties van deelnemers

Raspe, TV producer, persoonlijk begeleider

‘Terugkijken op mijn beleving van de tweedaagse ‘werken met familie opstellingen in individuele begeleiding’ begint met een gevoel van voldoening. Familieopstellingen is een krachtig ‘fenomeen’ en in deze workshop komen veel praktisch inzetbare oefeningen voorbij voor individuele begeleiding. Bijzonder vond ik de soepelheid waarmee onze groep van 12 deelnemers in relatief korte tijd onderling vertrouwd raakte om delicate onderwerpen en diepe emoties te kunnen bespreken en te durven uiten. Onder professionele en persoonlijke begeleiding van Elly Voorend voelde het al snel vertrouwd om kwetsbaar te mogen zijn. De workshop bestaat uit een heldere uitleg over het ontstaan en de basisprincipes, met daarna een flink aantal 1 op 1 oefeningen die eerst worden gepresenteerd voor de groep, waarna onderling geoefend kan worden. Mijn voorgaande Corael opleidingen waren wel een prettige basis om deze workshop ten volle te kunnen benutten, maar ook de deelnemers zonder deze vooropleidingen konden het goed volgen voor zover mij bekend.
Twee dagen lijkt vooraf wellicht wat kort, omdat er zoveel te leren is over Familieopstellingen. Met het inbrengen van mijn eigen vraagstukken bij de oefeningen hadden deze dagen op mij wel impact. Het is een intensieve workshop, wat twee dagen voldoende maakt. Het is daarna aan ieder om met de uitkomsten en ervaringen van de opstellingen aan de slag te gaan.
Een echte aanrader voor iedereen die zich meer wil bekwamen in Familieopstellingen in individuele begeleiding.’

Anoniem, Coach

‘Een waardevolle training waar ik nieuwe aanvullende tools heb gekregen. Vorige week de training gedaan en gisteren al meteen bij een coachgesprek kunnen toepassen.’

Jan Mouton, Trainer/therapeut

‘Deze training is een echte aanrader voor iedereen die in korte tijd de nodige handvatten wil krijgen om comfortabel één op één opstellingen te kunnen doen.’

Carola, lifecoach

Praktische training om tools te krijgen hoe je familieopstellingen kunt gebruiken in je individuele praktijk. Zodat je wel gebruik kan maken van dit krachtenveld zonder een groep mensen nodig te hebben.
Vooral de persoonlijke, uitnodigende en veilige sfeer en “ruimte” maakte de tweedaagse training compleet.

Petra, trainer/ontwikkelaar

De training Familieopstellingen in individuele begeleiding heeft me gesterkt in mijn overtuiging dat het systemisch werken heel veel inzichten geeft en tijdens individuele begeleiding heel krachtig werkt. Voor mij persoonlijk hebben de twee trainingsdagen een mooie boost gegeven in mijn eigen groeiproces.

Machteld Borghouts, gz-psychologe en lichaamsgeorienteerde psychologe

De training lijkt luchtig. Achteraf blijkt er heel wat op persoonlijk en professioneel vlak in beweging gebracht te zijn.
Het is geen training tot de deur ☺.

J. Wevers

De training “Werken met familieopstellingen in individuele begeleiding” liet mij nog eens extra zien wat de uitwerking is in het hier en nu, van hetgeen – veelal onbewust – binnen familiesystemen zich afspeelt.
Door zowel de rol van de cliënt als de rol van de begeleider in te kunnen nemen, kon ik gewaarworden hoe belangrijk het is om daar zorgvuldig mee om te gaan en aangesloten te blijven bij waar de cliënt “zich bevindt”.
Elly was als trainer daarbij een inspirerend voorbeeld.

Ernestine Schweig, therapeut

Zeer waardevolle tweedaagse training voor therapeuten die weer extra tools kunnen gebruiken in hun praktijk.

Anoniem

Wat mooi en bijzonder is het om via familieopstellingen in individuele begeleiding de kern te kunnen aanraken waar het echt om gaat en dat een plek te geven. Heel waardevol!

Ina

In twee dagen weer een práchtige ‘tool’ aangereikt gekregen in een fijne setting.

Anoniem

Waardevolle tweedaagse training die zeker niet stopt na het afronden! Beweging wordt in gang gezet. Mooi & inspirerend!

Cor Roest, praktisch psychologisch medewerkster en energetisch coach

Een rijke liefdevolle helende ervaring met voldoende gereedschap om zelf mee aan de slag te gaan.

Lonneke Weusten, integratief therapeut

Bij deze cursus ben je volop in de gelegenheid te ervaren hoe het is om te begeleiden en begeleidt te worden aan de hand van opstellingen. Heel leerzaam!

Wilma Luyke, rouwbegeleidster, spiritueel coach

Deze training is zeer aan te bevelen voor individuele begeleiding met familieopstellingen!

Sylvia de Goede, Energetisch coach

Beslist zeer leerzaam, een absolute aanrader!

 


Interessant? Deel