Transactionele Analyse in de Klas

Transactionele Analyse in onderwijs voor een gezond pedagogisch klimaat in onderwijs en kinderopvang

Voor het kind in de klas, de leraar en ouderKrijg zicht op onbewuste dynamieken tussen volwassene en kind in het onderwijs vanuit de Transactionele Analyse.

Loop jij ook weleens als leraar of begeleider aan tegen gedrag van een kind, leerling of ouder dat je niet helemaal kunt plaatsen? Dan is het waardevol om te weten wat er gebeurt in de communicatie: Hoe communiceer je met elkaar en wat is het effect daarvan op het contact of de ontwikkeling van het kind? Wat gebeurt er in de onderstroom en hoe kan je met Transactionele Analyse in het onderwijs afstemmen en effectief communiceren en handelen?

Jezelf zijn, ontspannen en (weer) met plezier voor de groep staan in een gezond pedagogisch klimaat is misschien iets wat je zoekt?
Waarbij je een gezond pedagogisch klimaat creëert voor de leerlingen in je groep? Heb je belangstelling, schrijf je dan in voor Transactionele Analyse in de Klas.

Doel van de training Transactionele Analyse in onderwijs

In deze 6-daagse training Transactionele Analyse in de Klas komen vragen aan bod zoals:

  • Hoe komt het dat een leerling telkens hetzelfde gedrag vertoont, wat ik ook doe?
  • Hoe krijg ik alle leerstof in het rooster gepland?
  • Wat maakt dat ik aan het eind van de dag het gevoel heb niet alle leerlingen de aandacht te hebben gegeven die ik wil?
  • Hoe ga ik om met werkdruk?
  • Hoe kan ik energie krijgen in de gesprekken met ouders?

Transactionele analyse in onderwijsIn deze 6-daagse leergang werken we met de praktische concepten van Transactionele Analyse waarbij je kennis opdoet, je eigen rol als professional nog beter leert kennen en praktijkcasussen uitwerkt.
Er is ruimte voor plezier, diepgang en nieuwsgierigheid, een voorwaarde om te leren!

Je krijgt inzichten, concrete tools en houvast om vanuit je rol van onderwijsprofessional het ontwikkelingsproces van kinderen optimaal te begeleiden in de Gouden Driehoek Leerling, Professional en Ouders. De praktische concepten van de Transactionele Analyse zorgen ervoor dat je de volgende dag op school en in de klas al effecten kunt bereiken.

Voor wie is Transactionele Analyse in onderwijs?

Deze opleiding is voor leerkrachten, docenten, pedagogisch medewerkers onderwijs en kinderopvang en Coördinatoren LeerlingZorg. Voor mensen met of zonder kennis van Transactionele Analyse, die bereid zijn tot zelfreflectie, eigen casussen willen inbrengen en willen onderzoeken hoe zij de effectiviteit in hun klas of op school kunnen vergroten.

Tijdsinvestering voor Transactionele Analyse in onderwijs

De studiebelasting voor het volgen van de lessen van deze 6-daagse training bedraagt 51 uur.

Trainer

De training Transactionele Analyse in onderwijs en in de Klas wordt gegeven door Marina Hoos, CTA Educational (Certified Transactional Analist in eductie). Marina is trainer en coach, heeft gewerkt als schoolleider en is een echt onderwijsmens. Zij heeft ruime ervaring met het werk in scholen en kinderopvangorganisaties en is uitgebreid opgeleid in Transactionele Analyse.

Brochure downloaden van deze training

Meer informatie vind je in bijgaande brochure:

Startdata

Startdatum

9132

9132

22/01/2025
Data / Bijzonderheden:

Blok 1: 22 en 23 januari 2025
Blok 2: 10 en 11 februari 2025
Blok 3: 24 en 25 maart 2025


Extra informatie:

Prijs:

1.350,-

Trainers: