Relaties

1 oktober 2011

Als iets van belang is in het leven, dan zijn het wel relaties, onze contacten met andere mensen. We kunnen elkaar inspireren, verblijden en het elkaar moeilijk maken. Zodra een relatie groeit, ontstaat ook de kans op verwarringen of conflicten. Of het nu een werk-, vriendschappelijke- of partnerrelatie betreft, ieder mens botst weleens tegen een ander aan. `Hoe ga ik om met die ene collega? Zeg ik dit nu wel of niet?`

We voelen ons gelukkig in het leven als onze contacten prettig verlopen en we onszelf kunnen zijn. Een hele klus, want hoe doe je dat? Sommigen verkeren in een voortdurende onzekerheid over hun relaties, anderen willen zich bewijzen door keihard te werken en weer anderen vermijden het contact maar liever helemaal. Ieder van ons heeft zo zijn eigen strategie, waarmee je tegelijkertijd van jezelf vandaan raakt. Bij jezelf komen, `jezelf zijn` is feitelijk een spiritueel proces. Het betekent jezelf leren kennen, je ego steeds meer loslaten en je hart openen.

Ons recent uitgekomen boek `Kleine ego`s, grote zielen` is bij dit proces zeer ondersteunend, blijkt uit de vele enthousiaste reacties van lezers. Een lezer verwoordde het zo:

`Het leuke is dat ik door jullie boek hele bijzondere gesprekken met mijn zoon heb gekregen!`

Onafhankelijk én in verbinding leren staan met de ander. Zo groeit een relatie naar intimiteit, en collegiale verhoudingen naar effectieve samenwerking. Contact en communicatie zijn hierbij van essentieel belang.